Skip to content
Politică

Condamnare la închisoare pentru un fost senator UDMR

cugetliber.ro

Fostul senator UDMR Olosz Gergely, care a fost şi preşedinte al ANRE şi care a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, a fost prins de poliţiştii maghiari, în urma unor informaţii primite de la oamenii legii din Covasna.

Potrivit Poliţiei Române, în 13 martie, în urma informaţiilor operative transmise de poliţiştii de la Poliţia Judeţeană Covasna, un cetăţean român, condamnat la trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă, a fost prins şi arestat de poliţiştii maghiari.

Instanţa de judecată a reţinut faptul că, în anul 2010, acesta a pretins şi a primit diverse sume de bani (516.000 de euro, 384.000 de euro, 400.000 de lei), pentru a-şi exercita influenţa în vederea intermedierii unor contracte ale unor companii cu diverse societăţi pe acţiuni.

Pentru prinderea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.

În prezent, bărbatul se află în procedura de executare a mandatului european de arestare, fiind informată instanţa de judecată din România, respectiv Curtea de Apel Bucureşti, mai arată Poliţia Română.

Conform unor surse, bărbatul prins este Olosz Gergely, fost senator UDMR şi fost preşedinte al ANRE, condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă.

Pe numele său, a fost emis, în 20 decembrie 2018, de Curtea de Apel Bucureşti, mandatul de executare a pedepsei închisorii, informează News.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *