Skip to content
Politică

Condamnări în cazul protestelor din Piata Victoriei din februarie 2017. Cea mai drastică sentință

riaclu.envisionbeta.net

Judecatoria Sectorului 1 a dat vineri mai multe sentințe de condamnare in cazul violențelor de la protestele din Piata Victoriei din februarie 2017.

Dintre acestea, una singură este cu executare, restul fiind senținte cu suspendare. și anume muncă in folosul comunitatii, avertismente, o masură educativă a asistarii zilnice. Achitarea s-a dat într-un singur caz.

Decizia nu este însă definitivă și poate fi contestată la Tribunalul Bucuresti. Potrivit minutei instantei, magistratii au confiscat două cuțite. O parte dintre cei implicati trebuie să plătească către 4 jandarmi daune materiale si morale pentru prejudiciile suferite. Este vorba de sume in cuantum de 37.000 de euro, 6.000 de euro, 22.000 de euro si 2.200 de euro, informează ziare.com

Firul evenimentelor

În februarie 2017, peste 150.000 de persoane participau la un protest pașnic în fața Guvernului. Ca și la mitingul diasporei din 10 august, un grup mic, atunci de maximum 50 de persoane, a început să-i provoace pe jandarmi, instigând la violente. În ambele cazuri, printre cei care au declanșat violențele au fost și ultrasi, suporteri ai unor echipe de fotbal din Bucuresti.

Concluzia procurorului la finalul investigatiilor este următoarea: „Din ansamblul materialului probator administrat în cauză, reiese că galeriile au fost chemate la protest, ca unii dintre suporteri, chiar anterior incidentelor, s-au exprimat ca sunt doar niste pioni pe tabla de sah, ca membrii organizatiilor de suporteri au fost prezenti la protest indemnand la violente„.

Cea mai drastică sentința, de altfel și singura cu închisoare, s-a dat în cazul lui Razvan Marian Radu care a primit 4 ani si 6 luni inchisoare, după contopirea cu o altă sentință.

Sentințele au fost următoarele:

Mihai Calin – avertisment.

Ionut Cristian Dinu – 2 ani si 6 luni cu suspendare.
Stefan-Gabriel Lupu – 1 an si 4 luni cu suspendare
Alexandru-Claudiu Palade – 1 an si 10 luni cu suspendare.
Andrei-Catalin Pavel – 1 an si 8 luni cu suspendare.
Andrei Bogdan Fagel – 1 an si 6 luni cu suspendare.
Octavian Gheorghe – 1 an si 3 luni cu suspendare.
Razvan Marian Radu – 4 ani si 6 luni inchisoare si 3.000 lei (150 zile-amenda X 20 lei) amenda penala, dupa contopirea cu o alta sentinta.
Alexandru Moraru – achitat.

Robert Liviu Iancu – Masură educativă a asistarii zilnice pe o perioadă de 6 (sase) luni cu incepere de la data rămânerii definitive a prezentei sentinte. Pe durata acesteia nu poate participa la adunari publice cu caracter politic, social, cultural sau sportiv de orice amploare, acțiuni de protest organizate sau spontane, cu excepția celor impuse de desfașurarea activitatii academice, profesionale sau a evenimentelor sportive la care participă în calitate de concurent, să urmeze un curs de pregatire școlară sau de formare profesionala, să se prezinte la Serviciul de Probatiune Bucuresti la datele fixate de acesta.

Alexandru George Timinschi – 2 ani si 6 luni cu suspendare.
Alexandru Marius Boscu – 2 ani cu suspendare.
Daniel Ionut Ion – 2 ani si 6 luni cu suspendare.
Andrei-Lucian Dumitrescu – 2 ani si 6 luni cu suspendare.
Alin Alexandru Iancu – avertisment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *