Skip to content
Politică

Condamnatul Dragnea și-a pus baronii PSD în cap: cartoful fierbinte al amnistiei și grațierii

" "

PSnews.ro vă prezintă în rândurile ce urmează cele mai recente informații de pe ”frontul social-democraților”.

Începutul de an aduce noi scântei în interiorul celei mai mari formațiuni politice, la conducerea căreia se află Liviu Dragnea. Liderul PSD a intrat în atenția mai multor baroni PSD, care îl suspectează pe acesta că nu și-ar mai dori o OUG pe amnistie și grațiere. În fapt, sursele noastre susțin că Liviu Dragnea nu și-a dorit niciodată să facă un astfel de pas.

" "
" "

Semne ”rele” anul are

„Salvarea colectivă”, promisă de Liviu Dragnea lui Vâlcov, Tăriceanu şi alţi politicieni condamnaţi, anchetaţi sau judecaţi, nu mai are parte de același interes pentru șeful Camerei Deputaților, susțin sursele citate. De altfel, Liviu Dragnea ar fi aruncat cartoful fierbinte în brațele lui Tudorel Toader și al Vioricăi Dăncilă, cei care în spatele ușilor închise, nu se arată dispuși să deschidă porţile închisorilor.

Amintim că întrebat, în prima zi a anului 2019, la Antena 3, dacă îi e teamă că ar putea da foc la ţară cu amnistia şi graţierea, cum s-a întâmplat cu OUG 13, Tudorel Toader a spus: „ Nu, nu mi-e teamă, pentru că am convingerea că nu fac ceea ce nu trebuie să fac sub aspectul oportunităţii şi al legalităţii sau constituţionalităţii, de aceea până acum nu am avut sentimentul ăsta de teamă. Ştiu OUG 13, care a avut şi un număr cu ghinion, ştiu şi efectele ei. Eu am venit să sting oarecum focul de după ordonanţă, dar nu am această temere, pentru că n-am făcut şi nici nu voi face ceva care să creeze măcar o astfel de stare de pericol, darămite să o producă în mod efectiv “.

Totodată, întrebat despre stadiul ordonanţei de urgenţă pentru modificarea Codurilor penale, măsură cerută tot de Liviu Dragnea, Tudorel Toader a luat distanţă de PSD: „Nu eu am venit să bat la uşa ministerlui sau alianţei de guvernare că vreau să fiu ministru. Eu mi-am construit o carieră universitară, în practică, am acasă o garderobă de robe”.

De ce s-a ”răzgândit” condamnatul Liviu Dragnea

Aceleași surse au dezvăluit pentru PSnews.ro că motivul principal pentru care liderul social-democraților nu își mai ”dorește”  ordonanţa de urgenţă privind amnistia şi graţierea, are legătură chiar cu faptul că acesta a nimerit, din a treia încercare, la un complet favorabil de la Înalta Curte, complet care va da sentinţa definitivă în dosarul în care liderul PSD a fost condamnat la 3 ani şi jumătate cu executare în primă instanţă.

Concret: Dragnea a scăpat de judecătorii ostili de la Înalta Curte profitând de o decizie a CCR, instituţie unde liderul PSD are o mare influenţă, iar asta îi determină pe baronii PSD să îl suspecteze pe acesta că a renunțat la planul salvării colective și vrea să se salveze singur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *