Skip to content
Puterea Știrilor Video

Condițiile PSD pentru Florin Cîțu: un guvern de specialiști PSD-PNL, ”cu mandat clar și limitat”

Inquam Photos/Octav Ganea

Invitat la Puterea Știrilor, senatorul PSD Leonard Azamfirei a precizat că partidul nu susține ideea unui guvern minoritar și nici nu intenționează să intre la guvernare.

Social-democratul este de părere că e nevoie de ”o forță politică puternică care să treacă România peste această criză”. Întrebat dacă această forță politică ar putea fi reprezentată de un Guvern PNL-PSD, social-democratul a explicat că este posibil doar în măsura în care va fi un guvern care să reunească specialiști din cele două partide. „Primesc un mandat foarte clar și limitat, urmând ca acest guvern să pregătească țara, inclusiv administrativ, pentru a ajunge la alegeri anticipate”, a explicat acesta.

„Ideea armistițiului nu poate fi una doar de tip declarativ. De fapt, ea a fost preluată de la PSD, care în urmă cu aproape 1 an a propus același lucru, un armistițiu între principalele forțe politice din România pentru a rezolva criza sanitară, care era complicată la vremea respectivă, iar astăzi este și mai complicată. Doar a afirma ceva fără să vii cu lucruri concrete în acest sens este doar o vorbă care a rămas.

Noi am spus de fiecare dată, și credem poate mai mult ca oricând în acest moment, faptul că, în situația critică pe care o are acum România, a guverna cu un guvern minoritar este practic un risc ce va duce foarte repede la imposibilitate. PSD nu susține ideea unui guvern minoritar. Cred că trebuie să fie o forță politică puternică care să treacă România peste această criză. În acest moment, PSD nu intră la guvernare.

Forța politică puternică care să treacă România peste acest moment poate fi reprezentată de PNL și PSD, în măsura în care este un guvern care să reunească specialiști din cele două partide, cu un mandat foarte clar și limitat, urmând ca acest guvern să pregătească țara, inclusiv administrativ, pentru a ajunge la alegeri anticipate”, a declarat senatorul PSD Leonard Azamfirei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *