Skip to content
Economie Internațional

Conducerea Băncii Mondiale ar putea fi preluată de fostul director al PepsiCo

Deschide.md

Fostul director general al PepsiCo Indra Nooyi, un oficial al Departamentului Trezoreriei americane, David Malpass, și directorul general al Overseas Private Investment, Ray Washburne, se află între candidații pentru postul de președinte al Băncii Mondiale, a declarat marți un oficial de la Casa Albă.

Cele trei nume au fost menționate la o zi după ce oficiali americani au spus că fiica președintelui Donald Trump, Ivanka Trump, ajută la procesul de selecție a unui nou președinte al Băncii Mondiale, succesor al lui Jim Yong Kim, care se va retrage din funcție pe 1 februarie, anunță Profit.ro.

Nooyi, care a demisionat din funcția de director general al PepsiCo în octombrie, Malpass, subsecretar al Trezoreriei pentru afaceri internaționale, și Washburne, director general al OPIC din august 2017, se află între alți candidați avuți în vedere pentru Banca Mondială, a spus oficialul.

Statele Unite, care dețin o participație de control la Banca Mondială, au desemnat în mod tradițional liderul acestei instituții, de la înființarea acesteia, în 1946.

Kim a anunțat în mod surprinzător plecarea sa de la șefia Băncii Mondiale, de la 1 februarie, pentru a lucra la fondul de investiții Global Infrastructure Partners.

Retragerea sa din funcție va avea loc cu peste trei ani mai devreme față de termenul de încheiere a mandatului său, în 2022, din cauza diferențelor de opinie cu administrația Trump în domeniul schimbărilor climatice și al necesității de alocare a unor resurse mai mari pentru dezvoltare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *