Skip to content
Politică

Conducerea Camerei Deputaților cere CCR să respingă plângerea PNL

Florin Iordache, vicepreşedintele Biroului Permanent, a anunțat că a fost convocată o ședință extraordinară a conducerii Camerei Deputaților pentru a discuta sesizarea pe care Partidul Național Liberal a depus-o la Curtea Constituțională.

Membrii din conducerea Camerei au fost chemați din vacanță pentru a participa la ședință, astfel însă să se poată formula o poziție referitoare la sesizarea PNL privind cererea de urmărire penală a lui Victor Ponta, pentru conflict de interese.
Solicitam sa fie respinsa prin hotarare de catre CCR sesizarea făcută de PNL. Nu ne-am legat de termen, deoarece hotararile Camerei pot fi oricand contestate la Curte. Ne-am legat de faptul ca aceasta hotarare si regulamentul nu au nimic neconstitutional. Noi prin regulament, prin 157 alin.7 stabilim procedura prin care se poate incepe urmarirea penala in cazul actual. Nu se justifica sesizarea PNL si solicitam CCR sa respinga aceasta solicitare. E punctul de vedere al Camerei Deputatilor la aceasta sesizare PNL”, a declarat Iordache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *