Skip to content
Economie Politică

Conducerea CE Oltenia, disputată între PSD și ALDE. Boza, pe făraș

igj.ro

România importă energie la cele mai mari prețuri din zonă, pentru că sistemul energetic național nu mai poate asigura necesarul pentru cererea internă.

Termocentrala Rovinari a oprit unul din grupurile energetice, din lipsă de cărbune, pe fondul grevei de la Complexul Energetic Oltenia, extistând premise să închidă trei din cele patru grupuri.

" "

Stocurile de cărbune de la CE Oltenia s-au epuizat, iar conflictul  de muncă pare departe de a se fi încheiat.

În toată această situație de criză, preocuparea partidelor aflate în coaliția la guvernare este să se lupte pentru influență și poziții.

Surse care au dorit să își păstreze anonimatul au declarat pentru PSNews că PSD dorește debarcarea actualului manager al CE Oltenia, pentru a-și pune propriul om la conducerea Companiei.

Astfel, deputatul PSD de Gorj Mihai Weber ar dori schimbarea lui Sorin Boza cu om din sfera de influență social-democrată.

Sorin Boza a devenit manager al Companiei Energetice Oltenia în timpul guvernului Cioloș, fiind ales de ministrul Economiei de la acea vreme, Costin Borc, să conducă una din cele mai importante companii ale sistemului energetic național.

Boza a intrat apoi sub aripa lui Florin Cârciumaru, fostul primar al municipiului Târgu Jiu din partea PRM și ales senator în 2016, după ce si-a mutat cu arme și bagaje la PSD.

Se pare că în prezent Weber vrea să își pună propriul om la conducerea Complexului Energetic Oltenia, dar aliații la guvernare ai PSD, cei de la ALDE, nu sunt de acord și fac scandal, pentru că CEO a intrat în parohia lor, la împărțeala funcțiilor făcută la preluarea guvernării.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *