Skip to content
Societate

Conducerea DGA, vizită de evaluare la instituțiile anticorupție din Chișinău

În perioada 16 – 19 septembrie, directorul general al Direcției Generale Anticorupție (DGA), chestor principal de poliție Alexandru Cătălin Ioniță, efectuează o vizită de evaluare la instituțiile anticorupție din Chișinău, în cadrul proiectului “Sprijin pentru întărirea capacităţii operaţionale a agenţiilor de aplicare a legii din Republica Moldova în domeniul investigării infracțiunilor de corupţie”.

Vizita are loc cu ocazia activităților de închidere ale proiectului la care ofițerii DGA au contribuit substanțial prin oferire de expertiză de specialitate.

Astfel, directorul DGA, Alexandru-Cătălin Ioniță, a avut o întâlnire de lucru cu ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

Șeful DGA a avut, de asemenea, întâlniri cu șeful Procuraturii Anticorupție, Eduard Vărzari, și cu șeful Serviciului Anticorupție și Protecție Internă din Ministerul Afacerilor Interne, Vasile Harea. O altă întâlnire a fost cu liderul lituanian de proiect, Zydrūnas Bartkus, șeful Serviciului de Investigații Speciale.

Proiectul, care se încheie la data de 30 septembrie 2019, după o perioadă de implementare de 24 luni, a fost gestionat de un consorțiu format din România, prin Direcția Generală Anticorupţie, Lituania şi Finlanda şi a avut ca obiectiv general întărirea capacităților instituționale ale Centrului Național Anticorupție, Biroului Procurorului Anticorupție, Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General de Poliție și Serviciului Vamal din Republica Moldova.

România, prin Direcţia Generală Anticorupţie a contribuit la îndeplinirea obiectivului general prin furnizarea de expertiză în domeniile privind evaluarea riscurilor la corupție şi testarea integrității profesionale în concordanță cu bunele practici din Uniunea Europeană și cu respectarea drepturilor omului. DGA a oferit de asemenea expertiză pentru dezvoltarea tehnicilor de comunicare instituţională ale structurilor beneficiare din Republica Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *