Conducerea MApN, videoconferinţă cu militarii aflaţi în misiuni externe

NEWS.RO/ANGEL TÎLVĂR
Sursa foto: ANGEL TÎLVĂR / Facebook

Conducearea Ministerului Apărării Naţionale (MApN) a discutat, joi, prin videoconferinţă, cu militarii aflaţi în misiuni externe. Ministrul Angel Tîlvăr le-a transmis acestora că sunt cu adevărat ambasadori ai României, apreciind ”modul ireproşabil” în care îşi fac datoria.

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, alături de noul şi de fostul şef al Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiţă Vlad şi generalul Daniel Petrescu, au discutat, joi, prin videoconferinţă, cu echipele de comandă ale structurilor dislocate în misiuni externe în Bosnia şi Herţegovina, Kosovo, Republica Centrafricană, Polonia şi Bulgaria.

Potrivit MApN, conducerea ministerului a fost informată de comandanţi cu privire la situaţia de securitate din zonele de responsabilitate, stadiul îndeplinirii misiunilor, starea de sănătate şi moralul personalului aflat în misiuni externe.

Ministrul Apărării le-a urat tuturor militarilor ”La mulţi ani!” de Ziua Naţională a României, i-a felicitat pentru modul în care îşi execută misiunile şi le-a transmis că ei sunt cu adevărat ambasadori ai României peste hotare.

”Am fost, de curând, în Bosnia-Herţegovina şi Kosovo, unde am vizitat principalele baze în care sunt dislocaţi militarii români şi ne-am putut informa la faţa locului cu privire la modul excelent în care cele două companii suplimentare au fost dislocate în cele două teatre de operaţii, m-am informat cu privire la rezultatele foarte bune obţinute în îndeplinirea sarcinilor fixate de comenzile celor două operaţii şi mă bucur că şi astăzi veştile sunt foarte bune. Suntem permanent la curent şi cu activitatea forţelor Armatei României care acţionează în Polonia şi în Bulgaria, precum şi în misiunea de instruire a UE din Republica Centrafricană, a cărei comandă este asigurată de un general român. Tuturor vă transmit aprecierile şi recunoştinţa noastră pentru modul ireproşabil în care vă faceţi datoria. Preţuirea noastră şi familiilor pe care le aveţi acasă şi care vă susţin moral pentru a vă putea dedica importantelor sarcini pe care le vi le-aţi asumat departe de casă”, a spus Angel Tîlvăr.

Generalul Daniel Petrescu a mulţumit, la final de mandat, tuturor militarilor aflaţi la datorie în misiuni externe pentru modul de îndeplinire a misiunilor, pentru profesionalismul şi competenţa dovedite zi de zi, într-un mediu de securitate plin de provocări.

”Suntem foarte mândri de felul în care acţionaţi, de atitudinea profesionistă pe care o aveţi în aceste misiuni deloc uşoare, de maturitatea cu care aţi planificat şi cu care executaţi activităţile cerute de specificul fiecărui teatru de operaţii. După încheierea misiunii din Afganistan, suntem din nou într-un moment de vârf în ceea ce priveşte participarea cu forţe la misiuni externe şi faceţi o imagine foarte bună armatei române prin modul în care aţi desfăşurat dislocările în teatre, prin felul în care executaţi misiunile zilnice”, a transmis generalul Petrescu.

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiţă Vlad, a apreciat nivelul de pregătire al militarilor din detaşamentele dislocate în teatrele de operaţii şi a cerut echipelor de comandă să rămână concentrate pe îndeplinirea obiectivelor şi pe asigurarea celor mai bune condiţii de muncă şi trai.

”Fiecare dintre cei aflaţi în misiuni în teatrele de operaţii aţi fost certificaţi că aveţi pregătirea şi competenţele necesare să menţineţi standardele ridicate de performanţă dovedite de militarii români în teatrele de operaţii. Ştiu că sunteţi conştienţi că acţionaţi, acolo unde vă aflaţi, în numele României, ai căror ambasadori sunteţi şi am încredere că vă veţi face cu toţii datoria şi că vă veţi întoarce cu toţii, sănătoşi acasă. Suntem mândri de voi!”, a spus generalul Vlad.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: