Skip to content
Politică

Conducerea Penitenciarului Rahova este obligată de instanţă să îi permită lui Liviu Dragnea să muncească

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Judecătoria Sectorului 5 a decis vineri admiterea unei plângeri depuse de Liviu Dragnea și astfel să oblige Penitenciarul Rahova, acolo unde este incarcerat Dragnea, să îi permită fostului lider PSD să muncească, se arată în minuta instanței.

Liviu Dragnea a rămas fără dreptul de a munci după ce a acordat un interviu la Realitatea TV fără acceptul conducerii. Fostul șef al Camerei Deputaților a susținut că nu știa că fosta sa consilieră, căreia i-a acordat interviul, îl va publica.

" "
" "

”Nu m-am gândit că voi fi sancționat pentru că am avut o conversație online cu altă persoană, conversație care, în viziunea mea, nu a avut caracterul unui interviu acordat unui trust de presă. Declar faptul că după încheierea conversației online, interlocutoarea mea mi-a comunicat faptul că a înregistrat conversația și că urma să o pună pe facebook. În privința acestui aspect nu am avut nicio putere de decizie întrucat din interiorul penitenciarului nu pot avea control asupra a ceea ce se întampla în exteriorul penitenciarului. De 2 luni și jumătate stau închis în cameră 23 de ore pe zi. (…) Aș vrea să mai spun că în această conversație am fost 3 persoane. Doamna Alexandrescu, eu și partenera mea de viață, Irina Tănase, și ea trecută pe lista de persoane aprobate. Pentru informarea dumneavoastră, partenera mea de viață era acasă, îmbrăcată în pijamale și Anca Alexandrescu era în bucătărie, îmbrăcată lejer. În nicio țară, în niciun trust de presă, nu se fac interviuri în maniera asta. (…) Dreptul la muncă nu poate fi decât suspendat temporar, nu spune că poate fi ridicat. Sunt inginer auto și asta e meseria mea. Am primit foarte multe evidențieri si recompense datorită modului în care am muncit la garaj”, a explicat Dragnea în instanță, în luna august, la scurt timp după sancțiunea impusă.

Minuta Judecătoriei Sectorului 5

„În temeiul art. 56 Legea nr. 254/2013, admite contestaţia formulată de petentul-condamnat Dragnea Nicolae Liviu împotriva încheierii nr. 1158/2020 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova (dosar nr. 1327/2020), în contradictoriu cu intimatul Penitenciarul Bucureşti-Rahova). Desfiinţează încheierea atacată şi rejudecând: obligă Penitenciarul Rahova de a lua măsurile legale pentru a i se permite petentului să presteze activită?i lucrative cu caracter gospodăresc în cadrul Penitenciarului Rahova. În baza art. 275 al. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, la data de 15.01.2021.”

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *