Conducerea PNL Gorj acuză funcţionarii ANPC de abuzuri asupra antreprenorilor din judeţ

Sursă foto: Facebook / Partidul Național Liberal Gorj

PPreşedintele PNL Gorj, senatorul Ion Iordache, condamnă ”abuzurile” funcţionarilor ANPC aduşi din alte judeţe ”ca să hărţuiască” antreprenorii din judeţ, el precizând într-o postare pe Facebook că angajaţii instituţiilor de control ale statului fac exces de zel.

Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a PNL Gorj şi adresat Ministerului Economiei, în speţă Autorităţii Naţionale de Protecţie a Consumatorului, Ion Iordache precizează că mai mulţi funcţionari ANPC, delegaţi în această perioadă în Gorj, vor să închidă mai multe locaţii pentru motive superficiale, fără să ţină cont de pagubele produse economiei judeţului.

„Conducerea PNL Gorj condamnă ferm abuzurile funcţionarilor ANPC aduşi din alte judeţe să hărţuiască antreprenorii gorjeni! Angajaţii instituţiilor de control ale statului, care fac exces de zel în ultimele zile, ar trebui să ştie că rolul lor este, în primul rând, PREVENŢIA. Funcţionari ANPC, delegaţi în Gorj, vor să închidă mai multe locaţii din judeţul nostru pentru motive superficiale, fără să ţină cont de pagubele produse economiei judeţului. Regulile trebuie respectate, sănătatea oamenilor este pe primul loc, dar aici vorbim despre exces de zel şi abuz”, se arată în postarea semnată de liderul PNL Gorj.

Iordache solicită Ministerului Economiei şi conducerii ANPC măsuri urgente pentru protejarea mediului de afaceri gorjean.

„Drept urmare, solicităm Ministerului Economiei şi conducerii centrale ANPC măsuri urgente de protejare a mediului de afaceri şi cercetarea abuzurilor de care sunt acuzaţi aceşti funcţionari. Instituţiile statului trebuie să înceteze cu abordarea antreprenorilor ca şi cum ar fi infractori!”, mai spune preşedintele PNL Gorj.

Declaraţiile sale vin la câteva zile după ce comisarii de la Protecţia Consumatorilor Gorj au dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remediere pentru nouă unităţi din staţiunea montană Rânca, în urma unor controale efectuate la 11 operatori economici din zonă.

Potrivit unui comunicat de presă transmis vineri, în cursul zilei de joi au fost desfăşurate acţiuni de control în cadrul Comandamentului de iarnă în staţiunea Rânca, fiind verificaţi 11 operatori economici.

„Principalele abateri constatate: (…) nerespectarea condiţiilor de depozitare alimente recomandate de producător; produse şi materii prime lipsite în totalitate de elemente de identificare-caracterizare necesare determinării conformităţii acestora; materii prime în afara datei limită de consum (expirate); legume, fructe depreciate; saltele murdare/pătate; camere neigienizate corespunzător”, a transmis, potrivit comunicatului de presă, coordonatorul Comandamentului, Alin Gubandru.

Astfel, s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remediere pentru nouă unităţi, a fost propusă închiderea temporară a unităţii pe o perioadă de cel mult şase luni pentru un operator economic şi au fost oprite definitiv de la comercializare produsele neconforme.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: