Skip to content
Politică

Conducerea PNL, pusă la zid. Ciutacu: O adunătură de țațe care își pun mâinile în șold și urlă EXCLUSIV

aktual24.ro

Jurnalistul Victor Ciutacu a acordat joi o declarație pentru PSnews.ro, în care a comentat demisia răsunătoare din interiorul Partidului Național Liberal(PNL), mai exact, este vorba despre Puiu Hașotti, fost deputat (1996-2004) apoi senator (2004-2016) de Constanța, membru al formațiunii politice încă din ianuarie 1990.

Citiți și O nouă demisie răsunătoare: PNL și-a pierdut unul dintre cei mai vechi membri

În acest context, Victor Ciutacu aduce critici dure la adresa conducerii liberalilor, despre care susține că ”se comportă ca orice altceva, ma puțin ca un partid liberal”.:

”Sunt perfect de acord cu domnul Hașotti, din punctul ăsta de vedere. PNL-ul nu mai e ce a fost odată, de foarte multă vreme. Conducerea PNL ar trebui să își pună întrebarea de ce și-a dat demisia unul dintre cei mai vechi oameni din partid. Probabil că există neînțelegeri atât la nivel înalt cât și la nivel de profunzime, PNL-ul se comportă ca orice altceva, ma puțin ca un partid liberal.

Un partid care s-a și înființat și a funcționat ca un promotor al drepturilor și libertăților cetățenești să ajungă la fanul serviciilor secrete și al procurorilor e cale lungă și chiar nu are nicio legătură cu liberalismul. Nu știu dacă și acesta este motivul pentru care a demisionat domnul Hașoti dar este un motiv pentru care eu dacă aș fi fost liberal aș fi demisionat”, ne-a declarat Victor Ciutacu.

Mai mult, realizatorul de la România TV a ținut să precizeze că modul ”haotic” în care coaliția de guvernare înțelege să guverneze țara, ar fi fost un moment oportun ca ”PNL să învie”.

”Acum era momentul ca PNL-ul să învie, în contextul în care PSD-ul face greșeală după greșeală, în contextul în care guvernează absolut dezastruos, chiar liderii partidului sunt cel puțin bezmetici, haotici în acțiunile lor de conducere a partidului și de a guverna țara. Era momentul în care PNL-ul ar fi trebuit să se afirme ca opoziție. PNL-ul se comportă ca o adunătură de țațe care își pun mâinile în șold și urlă că orice fac ceilalți nu e bine, inclusiv atunci când se iau măsuri înțelepte. Au învățat ei cumva că atunci când ești în opoziție trebuie să spui ”NU” la orice”, a mai adăugat acesta.

Nu în ultimul rând, Victor Ciutacu a adăugat că nu-l mai miră nimic, atâta timp cât ”principalele voci ale partidului rămân în continuare doamnele Turcan și Gorghiu”.

”Atâta timp cât principalele voci ale partidului rămân în continuare doamnele Turcan și Gorghiu, nu mă miră absolut nimic. Probabil că asta își dorește domnul președinte Iohannis, iar dacă nu și-a dorit, asta i-a ieșit: un partid slab, impotent și care să poată fi călărit. Problema este că nu știu ce face, ce alternativă are la PSD, că dacă vrea să-i dea jos pe ăștia de la putere nu știu pe cine pune în loc”, a conchis Ciutacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *