Skip to content
Politică

Conducerea SIE chemată să dea explicații în Parlament

Președintele comisiei parlamentare comune de control SIE, liberalul Mihăiță Calimente, a precizat la Digi24 că ”i se pare absolut normal să fie convocată comisia și să aibă loc o discuție cu actuala conducere a SIE.”

”În primul rând, cu domnul Predoiu (n.r.: referindu-se la Silviu Predoiu), directorul interimar al SIE, trebuie să vorbim la comisie. Având în vedere că domnul Meleșcanu nu mai este director al SIE, nu cred că îl mai putem chema la comisie. Președintele a făcut o serie de precizări privind o serie de documente, explicând că o anumită hotărâre de guvern nu a trecut prin CSAT și că legătura era ținută alții decât cu director SIE. Vrem să vedem dacă cei din serviciu confirmă aceste lucruri”, a explicat Mihăiță Calimente.

”Pasul următor este să stabilesc cu colegii mei o dată pentru întâlniri. Săptămâna viitoare, când va trebui să ne pronunțăm cu privire la ridicarea imunității unui coleg și atunci o să convocăm și comisia”, a mai adăugat Calimente.

Întrebat dacă chestiunea privind calitatea de ofițer acoperit a lui Victor Ponta, despre care vorbea șeful statului, ar putea fi lămurită până la prezidențiale, deputatul PNL a explicat că sunt șanse să fie lămurite aceste aspecte până la alegerile prezidențiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *