Skip to content
Coronavirus

Conducerea Spitalului de Urgență din Suceava a fost preluată de medicii militari

news.ro

Doctorul militar col. Daniel Ionuţ Derioiu a preluat, joi, funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), a anunţat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Viorel Seredenciuc, potrivit Agerpres.

El a spus că a luat act în mod oficial de demisia lui Florin Filip din funcţia de director interimar al SJU Suceava şi a semnat dispoziţia prin care la conducerea unităţii medicale a fost numit director interimar colonelul Daniel Ionuţ Derioiu, medic la Spitalul Militar de Urgenţă „Regia Maria” din Braşov, urmând ca acesta să-şi stabilescă noua echipă de conducere a spitalului.

Conducerea interimară a Spitalului Județean Suceava și-a dat demisia miercuri seară. Este vorba despre managerul spitalului, Florin Filip, și despre directorul medical, Doina Ganea Motan.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a mers joi dimineață la Suceava. La Suceava sunt peste 200 de cadre medicale infectate cu coronavirus.

Cine este medicul militar care a preluat conducerea Spitalului Judeţean Suceava

Criza se prelungeşte la Spitalul Judeţean de Urgenţe „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Miercuri seară, managerul interimar Florin Filip şi directorul medical Doina Ganea Motan şi-au aunţat demisiile la doar o săptămână de la numire. Demisiile au fost transmise Consiliului Judeţean Suceava, în subordinea căruia se află spitalul.

Pentru depăşirea crizei de la Suceava, la nivel central s-a decis trimiterea unei echipe de medici militari care să prea conducerea Spitalului Judeţean.

Medicii militari au ajuns, joi dimineaţă, la Suceava şi au început organizarea activităţii, astfel încât să readucă spitalul pe linia de plutire.

Daniel Ionuţ Derioiu este numele medicului militar care va prelua atribuţiile de manager al Spitalului Judeţean Suceava. El este angajat al Spitalului Militar de Urgenţă „Regia Maria” din Braşov.

Tot joi, la Suceava, a ajuns ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, însoţit de noul secretar de stat din ministerul Sănătăţii, Ionel Oprea. Secretarul de stat va rămâne la Suceava pentru a se ocupa de gestionarea situaţiei.

Ionel Oprea este fost comandant al Direcţiei medicale din Ministerul Apărării Naţionale şi locţiilor al comandantului Spitalului Militar.

 

 

1 comentariu la “Conducerea Spitalului de Urgență din Suceava a fost preluată de medicii militari

  1. De 30 de ani tot construim spitale, pe hârtie, și plantăm la greu borduri și panseluțe. Bine însă că avem sclavi în uniformă care la orice urgie, dar scuipați pe timp de pace, vin să ne scoată din zăpezi, inundații, cutremure, pandemii. Acum ne construiesc spitale în câteva zile iar medicii militari preiau conducerea spitalelor abandonate de medici prin demisii cum este cazul de la Suceava. Ei nu au dreptul la demisie, la concedii medicale, statutul cadrelor militare fiind marcat de restricții și multe îndatoriri. Ei sunt la datorie fie pe timp de pace, fie la mobilizare ori război și ne tratează, ne apără. Militarii în general sunt huliți pe timp de pace, demonizați de către toate profilurile zombizate de pe facebook și de către fătucile de televiziune pentru că militarii activi încă trăiasc la întoarcerea din teatrele de operațiuni , iar cei mai vârstinici, rezerviștii pentru că refuză să moară iar pensiile nu le sunt tăiate. Trist și cinic! De acești sclavi în uniformă ne aducem aminte doar la dezastre, pandemii și alte urgii. Poate ar fi timpul să reflectăm obiectiv de acum înainte. Mai sper că încă suntem în stare să recunoaștem perfidia molimelor care vin dinspre răsărit la pachet cu trollii care fac o propagandă îndreptată împotriva României și a UE. România nebunului simț!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *