Skip to content
Dâmbovița Știri locale

Conducerea unui liceu din Dâmbovița îi îndeamnă pe elevii vaccinați să rămână acasă: ”Numărul cazurilor pozitive la persoanele vaccinate este foarte mare”

Inquam Photos/Octav Ganea

Managerul Spitalului din Găeşti, Laurenţiu Beluşică, a publicat pe pagina sa de Facebook scrisoarea pe care au primit-o părinţii de la conducerea Colegiului Naţional ”Vladimir Streinu” Găeşti, în care se spune că numărul elevilor vaccinați depistați cu Covid-19 e din ce în ce mai mare. Mai mult, profesorii colegiului le recomandă elevilor vaccinați să rămână acasă, ca o ”măsură suplimentară de precauție”. Medicul Laurențiu Belușică se întreabă cum este posibil ca 40% dintre elevii testați pozitiv să fie vaccinați, așa cum pretinde conducerea liceului, în condițiile în care în Spitalul din Găiești doar 1% dintre pacienți sunt vaccinați.

Scrisoarea conducerii Colegiului Naţional ”Vladimir Streinu” Găeşti:

„Numărul de cazuri pozitive în şcoala noastră aproape s-a dublat după acest weekend, 40% fiind persoane vaccinate. Astăzi au fost testate în cabinetul şcolii opt clase, plus profesorii care au avut ore la aceste clase şi copiii care au fost trimişi la cursuri cu simptome uşoare de boală. Deoarece este foarte dificil de gestionat această situaţie, numărul cazurilor pozitive la persoanele vaccinate este foarte mare şi testele rapide nu au suficientă precizie, ca măsură suplimentară de precauţie, recomandăm şi elevilor vaccinaţi să rămână în online în cazul apariţiei unui caz în clasă sau când sunt declaraţi contacti direcţi în familie”, este scrisoarea adresată părinţilor din Găeşti.

Prefectura Dâmboviţa a anunţat, marţi, că mai multe clase din mai multe unităţi şcolare din judeţ au fost închise din cauza infectărilor. De asemenea, la Colegiul Economic din Târgovişte toţi elevii au fost vor studia online în următoarele 14 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *