Bogdan Stoica: Conectăre, stai acasă. Lasă-ne, că faci mai mult rău

Bogdan Stoica

Ferea, că iar au început campaniile de conștentizare a consumului de droguri în școli. Niște deștepți de la Ministerul Educațiilor au luat o vedetă hiphop și au trecut direct la dezbateri cu studenții. S-a făcut zero cercetare socială, s-a lucrat zero la mesaje, deci efectul acțiunii o să fie tot zero.

De 30 de ani, România consumă timp și bani pentru o droaie de campanii proaste, lipsite de efecte. Cunoscând țara, ai zice că unele sunt făcute doar ca să se cheltuiască niște bani pe pliante și ziariști care să spună că pliantele sunt mișto. Problema e că unele campanii sunt făcute cu bună intenție, așa cum în pandemie unii și-au clătit gâtul cu spirt  crezând sincer că așa o să omoare covidul.

Situația e atât de gravă încât nu mai poți acționa pompierește sau după ureche. Așa cum Whirlpool sondează piața întrebând mii de gospodine ce formă ar trebui să aibă mânerul de la cuptor, statul român ar trebui să facă o cercetare socială de anvergură, în rândul consumatorilor și neconsumatorilor de droguri.

Să afle de ce Violeta de la geam trage pe nas ca aspiratorul iar colega ei de bancă nu vrea să încerce nici iarba. De ce la Mizil se vinde bine fentalylul iar la Cluj toată lumea e pe cocaină. Să vadă ce vârste, ce profil psihologic, ce background și ce nevoi aveau traficanții de droguri când s-au apucat de asta. Să vadă la ce capitol suferă poliția și DIICOT, de n-au văzut în ultimii 20 de ani cum s-au transformat copiii care beau pe furiș vișinata părinților în consumatori de speedball și de zombie.

Felicitări, Connect-R, pentru acțiunea de ieri. Te rog să le refuzi pe următoarele. Nu le mai da proștilor de la Putere falsa iluzie că au facut ceva.

 

 

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL