Skip to content
Politică

Conferință privind referendumul familiei. Critici la adresa lui Iohannis

nineoclock.ro

Luna mai începe cu o conferință privind referendumul familiei. Vedeți mai jos cine lansează critici la adresa președintelui Klaus Iohannis.

Un eveniment intitulat „Conferinţa Referendumul pentru Căsătorie în România: Perspective Naţionale şi Internaţionale”, care are printre organizatori Coaliţia pentru familie, are loc în 3 mai la Palatul Parlamentului, informează News.ro.

Potrivit organizatorilor, conferinţa „vine într-un moment de răscruce al demersului cetăţenesc” de redefinire a familiei, iar preşedintele Klaus Iohannis nu numai că s-a declarat împotriva demersului, ci şi împotriva celor trei milioane de români care vor acest lucru, invocând „discriminarea”.

„Conferinţa vine într-un moment de răscruce al demersului cetăţenesc – intrat deja în al treilea an. Contextul actual în plan european este unul vizibil nefavorabil vocilor conservatoare iar în plan naţional, în pofida sprijinului asumat şi declarat al unor membri şi şefi de partide politice, lucrurile stagnează în continuare din varii motive şi justificari, iar preşedintele ţării şi al tuturor românilor se declară împotriva referendumului, demersului şi a celor 3 milioane de semnatari, invocând un motiv inexistent: discriminarea”, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei “referendum pentru România”.

Totodată, afirmă sursa citată, conferinţa se va baza „pe înţelegerea cât mai aprofundată a implicaţiilor pe care o au legalizările uniunilor persoanelor de acelaşi sex”.

„Lucrările conferinţei vor fi axate pe perspectiva internaţională asupra Referendumului din România, pe înţelegerea cât mai aprofundată a implicaţiilor pe care legalizările uniunilor persoanelor de acelaşi sex, precum şi a parteneriatelor civile le exercită asupra societăţilor din Europa, precum şi pe modelul de mobilizare a societăţii civile în vederea organizării Referendumului, bazat pe experienţa ţărilor care au trecut deja printr-un astfel de proces”, mai spune textul citat.

Printre susţinătorii evenimentului de află platorma civică “Împreună” şi “Coaliţia pentru Familie”.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că discriminarea va dispărea atunci când societatea în general devine mai conştientă. El a adăugat că în şcoală discriminarea poate fi eliminată mai uşor atunci când dascălii se vor implica, când părinţii se vor implica, când conducerile şcolilor se vor implica şi când această dorinţă de a fi deschişi din partea societăţii se transmite şi clasei, şcolii, sistemului la modul cel mai general.

„Ştiţi foarte bine că în momentul de faţă o discuţie pe modificarea Constituţiei inflamează societatea românească. Eu cred că şi în chestiunea discriminării, şi în chestiunea modificării Constituţiei, cuvântul cel mai potrivit este toleranţă. Dacă suntem toleranţi nu înseamnă că vrem să fim altfel, dar vrem să-l cunoaştem pe celălalt şi să încercăm să îl înţelegem. Trăim din păcate nişte vremuri în care toleranţa în loc să crească în societate este mai degrabă în reducere, ceea ce este foarte, foarte păcat şi eu n-am văzut rolul meu în a tranşa discuţia de exemplu pe Constituţie, ci eu văd rolul meu în a explica societăţii în ansamblu că toleranţa este o calitate esenţială a unei societăţi moderne din Europa secolului XXI, şi nu altceva. Şi atunci, cu siguranţă într-un climat de mai bună toleranţă şi aceste chestiuni de eliminare a discriminării vor fi mult mai uşor de tratat”, a spus Iohannis.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *