Skip to content
Europa Iași

Conferința Wire 2019 de la Iași. Cine participă la principalul forum politic european de inovare și dezvoltare regională

Palatul Culturii din Iași / Foto: Wikipedia

Conferința Săptămâna Regiunilor Inovatoare din Europa (WIRE X) va avea loc la Iași, în perioada 26 – 28 iunie 2019, la Palatul Culturii, fiind ultimul eveniment dedicat cercetării și inovării în calendarul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

WIRE X va oferi participanților 3 zile de seminarii, mese rotunde și ateliere de lucru, susținute cu peste 35 lectori din toate Statele Membre ale Uniunii Europene, Canada, SUA, Israel și Republica Moldova, desfășurate în locații excelente pentru explorarea patrimoniului cultural, istoric și gastronomic al Iași-ului.

Conferința WIRE reprezintă principalul forum politic european de inovare și dezvoltare regională, oferind factorilor de decizie, autorităților publice, centrelor de cunoaștere și întreprinderilor din întreaga Europă o platformă de discuție pe tema practicilor, finanțărilor, provocărilor și oportunităților din domeniul cercetării și inovării.

Reunind jucători importanți din domeniul cercetării, inovării și educației, WIRE X 2019 promovează creativitatea științifică, prin intermediul a trei piloni principali:

– Pilonul I: de la excelența regională la lanțurile valorice europene și globale

– Pilonul 2: Cercetare și inovare pentru transformarea economică

– Pilonul 3: Educație pentru inovare

WIRE 2019 este organizată de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, cu sprijinul Ministerului Cercetării și Inovării din România și al Directoratului General pentru Cercetare și Inovare al Comisiei Europene, prin Programul Orizont 2020: Răspândirea excelenței și lărgirea participării, sub egida Președinției României la Consiliul Uniunii Europene .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *