Skip to content
Politică

Conflict de interese la Primăria Sector 1: prietenii lui Clotilde Armand vor să acapareze panourile publicitare

colaj PS News

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, nu se ține departe de scandaluri, după ce a refuzat să plătească facturile pentru gunoi, iar de data aceasta, vrea să lase panourile publicitare pe mâinile prietenilor. Clotilde Armand pornește un întreg conflict de interese la Primăria Sectorului 1, privind situația panourilor publicitare.

Primarul Sectorului 1 s-a arătat dispusă să permită intrarea în legalitate a publicității stradale și pentru a face scandal, așa cum îi place, a desființat, mai mult sau mai puțin justificat, prisme, cuburi, mesh-uri, bannere și a trimis amenzi în toate direcțiile. Acest scandal are doar ca scop acapararea panourilor publicitare de către prietenii doamnei primar, nu intrarea în legalitate. În spatele lui Clotilde Armand se ascund oameni cu interese în domeniul publicității outdoor din București.

" "

Toate aceste atacuri ale Primăriei Sector 1 sunt coordonate de către Cătălin Zahariea (foto), un personaj care nu există în organigrama doamnei primar, dar e foarte prezent la ședințe, conducând toate demersurile cu care se laudă Clotilde Armand.

Cătălin Zahariea este un fost angajat al Euromedia și al agenției de publicitate MEC. Acesta deține, împreună cu soția sa Ioana Magdalena Zahariea, două agenții de publicitate – Active Choice Media și Crossmedia, care reprezintă mai multe companii cu bugete foarte mari, cum ar fi EMAG (apropiat de USR), AFI, Calzedonia. Active Choice Media, controlată de Ioana Magdalena Zahariea, a avut în 2019 o cifră de afaceri de 4.785.563 lei. Crossmedia, controlată de Cătălin Zahariea, a avut o cifră de afaceri de 3.309.470 lei.

Cătălin Zahariea are grijă să facă „curat” mai degrabă de concurenții săi de pe piața de publicitate decât prin sector. Omul care cumpără publicitate outdoor în Sectorul 1 este cel care vrea să facă „curățenie” de publicitate în sector. Conflictul de interese este uriaș, dar Clotilde Armand se preface că nu-l vede. Primarul Sectorului 1 ascunde tot scandalul deoarece Cătălin Zahariea nu există în organigrama primarului, el dă indicații din umbră, dintr-o construcție fantomă pe care Clotilde Armand o numea, în ședințele USRPLUS, ca fiind „primăria din umbră”. Această „primărie din umbră” se dovedește doar o caracatiță a intereselor care încearcă să pună mâna pe contractele instituției.

Redacția PS News a trimis o solicitare, în baza Legii 544/2001, către Primăria Sector 1, în care am cerut să ni se explice ce rol are Cătălin Zahariea în instituția controlată de primarul Clotilde Armand. Conducerea primăriei nu a răspuns la solicitare și evită toate întrebările neconfortabile. Deși vorbește despre transparență, Clotilde Armand se ascunde în primărie atunci când trebuie să explice cum un personaj fără nicio funcție ajunge să controleze campania împotriva panourilor publicitare din sector.

Dacă Clotilde Armand ar fi într-adevăr interesată de transparență și integritate, s-ar întreba cât de mare este conflictul de interese între cineva care, pe de o parte, cumpără publicitate outdoor de la companiile care activează în Sectorul 1, iar pe de altă parte, coordonează din umbră acțiunile primăriei pe zona de publicitate stradală.

USRPLUS arată că e dispus la orice joc de culise doar pentru a se abona la banii statului și nu e interesat de persoanele cu care se asociază. În urmă cu câteva săptămâni, Claudiu Năsui, ministrul Economiei, se arăta complet indiferent de faptul că directoarea pe care urma să o angajeze la minister avea o decizie CNSAS de colaborare cu Securitatea.  Clotilde Armand a numit-o pe Livia Ionescu în funcția de secretar general al Primăriei Sector 1, deși Ionescu a fost director al Companiei Municipale Dezvoltare Durabilă București, înființată de Gabriela Firea. De asemenea, Ionescu controlează nu mai puțin de 4 firme.

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a „luptat” atât de mult cu PSD încât a ajuns să angajeze oameni care sunt apropiați de PSD. Sebastian Florescu, noul city manager al Sectorului 2, a fost director economic la Compania municipală „Parking București”, controlată de Primăria București pe vremea fostului primar Gabriela Firea.

CITIȚI ȘI: Oamenii PSD, „reciclați” de USR. Clotilde Armand a pus șef la primărie un director din companiile lui Firea

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *