Skip to content
Politică

CONFLICT DE INTERESE?! Vicepreședintele ASF, Mircea Ursache, deținea o dublă funcție! DOCUMENT EXCLUSIV

economica.net
" "

Mircea Ursache, actualul vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) dorește să mai obțină un mandat. Vă prezentăm în cele ce urmează o trecere în revistă a trecutului profesional al acestuia: a fost instructor și apoi șef de secție la Uniunea Asociației Studenților Comuniști din România, iar după Revoluția din 1989 s-a perindat pe lângă mai marii politicii românești printre care Ion Iliescu fiind consilier al acestuia, Teodor Meleșcanu ajungând secretar general al ApR care a fost partidul pe care actualul ministru de Externe l-a rupt din PSD, iar apoi a devenit un apropiat de-al lui Adrian Năstase.

Trecând de experiențele politice ale lui Mircea Ursache, este interesant de văzut ce experiențe a avut la conducerea mai multor instituții, precum și controversatele decizii pe care le-a adoptat.

Trecut presărat de suspiciunile unor conflicte de interese

Controversele care se învârt în jurul lui Mircea Ursache pleacă de la World Trade Center SA. Primul episod este în 2002, când deținea funcția de vicepreședinte al Autorității de Valorificare a Activelor Bancare (AVAB). Profitând de poziția pe care o are, a aprobat preluarea datoriilor World Trade Center SA față de Ministerul de Finanțe de către instituția pe care o conducea. Ca răsplată, acționarii World Trade Center (ce deținea la acea vreme Hotelul Pullman și Statul Francez) l-au numit pe Mircea Urasche președinte al Consiliului de Administrație.

Al doilea episod în care Mircea Urasche poate fi acuzat de conflict de interese este momentul în care a devenit președinte al Autorității de Valorificare a Activelor Statului (AVAS) și deținea și funcția de președinte al CA World Trade Center. Situația dubioasă este că a aranjat înstrăinarea activelor Statului Francez și a Clubului Francez pe care le deținea chiar el. Mai pe șleau putem spune că Urasche s-a executat pe sine.

Al treilea episod este în 2011, când Mircea Urasche era prședinte al CA al World Trade Center SA, dar și președinte-membru în Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea. Ursache s-a executat din nou pe sine întrucât având acea dublă-funție, Fondul Proprietatea a trimis World Trade Center SA în insolvență.

Al patrulea episod este în iunie 2013, când Mircea Urasche, deși a primit funcția de vicepreședinte al ASF; a reușit să se țină aproape din nou de afacerea World Trade Center. Deși a demisionat din funcția de director general al World Trade Center, documente nou-apărute arată că Mircea Ursache a rămas în poziția de curator al acestei societăți pe acțiuni.

Astfel, Mircea Ursache a rămas direct conectat la afacerea World Trade Center, așa cum reiese din următorul document pe care vi-l prezentăm în exclusivitate, mai jos.

Documentul din dosarul de insolvență atestă faptul că Mircea Ursache a fost cel puțin până în aprilie 2017 curator al World Trade Center:

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *