Skip to content
Politică

Conflict fără precedent la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi

Conducerea Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi a decis să dea în judecată Liga Studenţilor. Motivul îl constituie faptul că forul nu ar fi recunoscut oficial şi că foloseşte simboluri neadecvate. Totul a pornit după ce studenţii au declanşat o serie de proteste la adresa conducerii Universităţii, informează B1.

Tinerii s-au declarat nemulţumiţi de majorarea taxelor pentru cămin şi de impunerea de taxe speciale pentru restanţe. Cele mai grave incidente au avut loc în luna decembrie când studenţii care încercau să intre l-a rectorat s-au îmbrâncit cu jandarmii.

”Înţelegem că anumite persoane din conducerea Universităţii sunt deranjate de acţiunile noastre cu caracter civic şi democratic. Este o situaţie fără precedent în România: conducerea unei universităţi acţionează în instanţă o ligă studenţească. Noi nu am făcut decât câteva cereri de bun simţ şi să sesizam câteva abuzuri şi abateri de la lege”, a declarat Silvian Emanuel Man, preşedintele Ligii Studenţilor.

De partea cealaltă, conducerea universităţii susţine că Liga nu este reprezentativă pentru studenţii de la Alexandru Ioan Cuza deoarece are doar 50 de membri activi şi 500 în baza de date. În plus, reprezentanţii instituţiei susţin că introducerea taxelor pentru examenele restante a fost luată la nivelul fiecărei facultăţi în parte, informează B1.

Sursă foto edu-news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *