Skip to content
Politică

Conflicte în PNL Sector 2. Liberalii au votat noul președinte după un „spectacol dizgrațios”

pavlicenco.md

 

PNL Sector 2 a avut miercuri alegerile interne, unde s-a decis noul președinte. Nici în această filială n-au lipsit conflictele între susținătorii celor doi candidați.

Anca Boagiu și Romeo Pop au candidat pentru funcția de președinte al PNL Sector 2, iar susținătorii celor doi au întârziat cu o oră ședința partidului, transmite agerpres.ro. Chiar dacă la începutul ședinței  Costică Canacheu, secretarul executiv al PNL Sector 2, a anunțat că în sală erau 482 de membri și cvorumul fusese atins, Romeo Pop a contestat acest lucru, susținând că ar fi vorba de 309 oameni.

Adriana Săftoiu, prim-vicepreședinte PNL București, a condus ședința și i-a atras atenția lui Pop că listele de prezență au fost verificate de mai multe ori, iar numărul final a fost de 480 de semnături de prezență.

Săftoiu i-a mustrat pe cei doi candidați că au transformat ședința într-un spectacol „dizgrațios”.

„Spectacolul pe care îl oferim este despre noi, despre PNL. Dacă cumva vă imaginați că acest spectacol se întoarce doar împotriva unui singur om, vă înșelați. În egală măsură ne plângem și punem vina pe alții că vorbim că această fuziune nu a avut loc. Spunem: Vai ce rea e lumea, ce rea e presa, ce răi sunt adversarii când spun că nu a avut loc această fuziune. Păi, așa cum ne comportăm și ce am văzut eu aici nu se numește fuziune. Ați folosit toate breșele posibile și unii și alții ca să ajungem la acest spectacol dizgrațios. (…) Ceea ce facem noi aici este rușinos”, a afirmat Săftoiu.

Romeo Pop a solicitat să aibă reprezentați în comisia de numărare a voturilor și s-a plâns de organizarea ședinței.

„Sunt actor al Teatrului Bulandra și membru al Partidului Democrat din 1992, membru fondator. Nu vi se pare ciudat că eu, cel mai vechi pedelist, sunt astăzi sprijinit de membri ai Forței Civice și ai PNL?”, a întrebat retoric Pop.

 

În urma votului, Anca Boagiu a fost realeasă, miercuri, președinte al PNL Sector 2, având 379 voturi „pentru” și 16 „împotrivă”. Romeo Pop a fost votat doar de 20 de liberali, iar alți 375 s-au opus candidaturii sale.

După alegerile locale și rezultatul rușinos pe care l-a obținut PNL în București, Anca Boagiu a refuzat inițial să-și dea demisia din funcția de lider al liberalilor din Sectorul 2. La insistențele liderilor de partid, Boagiu și-a depus demisia, iar acum este instalată din nou la conducerea filialei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *