Skip to content
Politică

Conflictul Goțiu-Palada continuă. Sociologul, solicitare către Tăriceanu

Huff.ro

Printr-o scrisoare adresată președintelui Senatului, Mirel Palada solicită un punct de vedere referitor la „exercitarea atribuţiilor de serviciu” de către Mihai Goţiu în seara de 13 septembrie, când a fost incidentul din studioul B1 TV.

Mai precis, fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta ar vrea să spună conducerea Senatului dacă Goțiu acționa sau nu ca vicepreședinte al Camerei Superioare atunci când a participat la emisiune. Cererea lui Palada se poate explica prin acuzația de ultraj formulată de senatorul USR.

„În contextul dezbaterii unor subiecte de actualitate de natură politică, dar și juridică, senatorul Mihai Goţiu înţelege să mă insulte folosind în repetate rânduri cuvinte precum «mincinos», «nesimţit», «o nesimţire totală» la adresa subsemnatului. În calitatea sa de invitat în această emisiune alături de Vlad Nistor – vicepreşedinte PNL şi subsemnatul – sociolog Mirel Palada, senatorul USR Mihai Goţiu face o serie de afirmaţii jignitoare la adresa subsemnatului, de natura a-mi prejudicia dreptul la imagine şi reputaţie, folosind un limbaj injurios, depreciativ, nepermis în cadrul unui program audiovizual”, a scris Mirel Palada în solicitarea adresată președintelui Senatului și înregistrată la biroul lui Călin Popescu Tăriceanu pe 19 octombrie.

Mai departe, fostul purtător de cuvânt solicită și un punct de vedere oficial, potrivit Digi 24.

„Având în vedere că acest comportament şi discurs jignitor emană de la un senator din Parlamentul României, care într-o emisiune televizată insultă în mod repetat un cetăţean, vă solicit respectuos să apreciaţi dacă prin prezenţa sa în calitate de invitat în emisiunea Talk B1 şi prin prisma comportamentului mai sus menționat se poate considera că senatorul Mihai Goţiu a acţionat sau nu în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii. Faţă de cele de mai sus, vă rog să ne prezentaţi un punct de vedere cu privire la aspectele relatate”, a cerut Palada conducerii Senatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *