Skip to content
Politică

Conflictul mocnește în tabăra social-democrată. Surse: Birchall nu va da ordonanțele pe Justiție, atât de așteptate de Liviu Dragnea

Facebook

Surse din interiorul Partidului Social Democrat au declarat pentru PSnews că ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, nu are de gând să dea celebrele ordonanțele de urgență pe codurile penale și pe revizuirea sentințelor definitive.

Predecesorul său, Tudorel Toader, a pierdut sprijinul politic al PSD și a fost înlăturat din funcția de ministru al Justiției tocmai pentru că a refuzat să semneze aceste ordonanțe care l-ar scăpa pe Liviu Dragnea de problemele penale.

Astfel, conflictul în PSD este iminent. După îndepărtarea lui Toader, Liviu Dragnea a declarat răspicat că noul ministru al Justiției ”trebuie să rezolve blocajele din ministerul Justiției cu privire la inițierea unor acte normative. Că aceste blocaje au fost din cauza domnului Toader sau nu, nu știm, dar vedem efectele. Și să se ocupe (noul ministru – n.r.) de starea bună a Justiției din România”.

Mai mult, potrivit surselor PSnews, Ana Birchall pare tentată să propună pentru funcția de Procuror General un nume mai degrabă agreat de președintele Klaus Iohannis decât de PSD, ceea ce ar demonstra scindarea partidului în două tabere potrivnice, una dintre ele fiind cea a apropiaților lui Liviu Dragnea.

Potrivit legislației, Procurorul general al PÎCCJ este numit de președintele României, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *