Skip to content
Politică

Confruntare Tăriceanu-Meleşcanu: Liderul ALDE i-a cerut fostului ministru să renunţe la înţelegerea cu PSD

Inquam Photos / Octav Ganea

Călin Popescu Tăriceanu a avut marţi dimineaţă o întrunire cu liderii ALDE, la sediul partidului. La discuţii a participat şi Teodor Meleşcanu, propunerea PSD pentru funcţia de preşedinte al Senatului.

Potrivit unor surse politice, Tăriceanu şi ceilalţi lideri ai ALDE prezenţi la discuţii au încercat să-l convingă pe Meleşcanu să renunţe la candidatura la şefia Senatului, însă acesta a refuzat.

Discuţiile urmează să fie continuate în Biroul Politic Central al ALDE, care se va reuni, marți la Parlament, de la ora 14.00, potrivit unui an

Grupul senatorilor PSD a decis, luni, să îl nominalizeze pe fostul ministru de Externe Teodor Meleșcanu la șefia Senatului. Premierul și liderul PSD Viorica Dăncilă a explicat că locul a aparținut ALDE, iar PSD vrea să fie corect și să respecte acest lucru. Cu toate acestea, plenul Senatului nu a votat încă propunerile pentru șefia Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că a discutat cu Teodor Meleșcanu, duminică seara, și nu i-a transmis nimic în legătură cu intenția PSD de a îl propune la șefia Senatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *