Skip to content
Politică

Confuzie generală în PNL, cu 4 zile înainte de congres. Liberalii nu știu nici acum cine se ocupă de organizare. Secretarul general: Eu aduc doar apa și ecusoanele

Inquam Photos / George Călin

Cu doar 4 zile înainte de congres, liberalii nu știu exact nici cine se ocupă concret de organizare, nici în ce condiții de siguranță sanitară se va desfășura evenimentul la care sunt așteptați 5.000 de membri, dat fiind numărul din ce în ce mai mare al cazurilor noi de Covid înregistrate în Capitală.

Contactat de PS News, președintele comisiei de organizare a Congresului PNL, Theodor Stolojan, a declarat că există o aprobare de la DSP pentru organizarea congresului, dar e mai veche, din vremea când incidența infectărilor în București era de doar 2 la mie. Pentru alte detalii privind organizarea, ne-a trimis la secretarul general al partidului, Robert Sighiartău.

„Eu vă pot preciza doar că avem o aprobare dată săptămâna trecută de la Departamentul de Situații de Urgență de a putea organiza Congresul PNL cu 5.000 de participanți cu respectarea condițiilor bine cunoscute: vaccin sau test. Săptămâna aceasta, secretarul general (Robert Sighiartău – n.r.) a cerut din nou actualizarea acestor condiții”, a spus Stolojan.

La rândul său, contactat de PS News, Robert Sighiartău a părut la fel de confuz în privința detaliilor organizatorice, el susținând că este însărcinat doar cu chestiuni de logistică, ”de dus apă, ecusoane”.

 „Eu sunt pe partea de organizare, de dus apă, ecusoane, logistică. Mă sună lumea continuu pe mine de parcă eu aș candida la acest Congres. Nu știu nici cât e incidența, nici nu mă interesează. Nu pot să vă spun mai multe pentru că nu știu. Președintele partidului, Ludovic Orban, are toate detaliile despre organizarea Congresului”, a declarat Sighiartău pentru PS News.

La sfârșitul lui mai, Consiliul Naţional al PNL a ales membrii comisiei pentru organizarea Congresului PNL. Astfel, preşedinte a fost numit Theodor Stolojan, urmând ca din comisie să facă parte câte patru reprezentanţi ai fiecăruia dintre candidaţi la preşedinţia partidului, în total 9 persoane.

Componenţa comisiei este: Theodor Stolojan – preşedinte, Robert Sighiartău, Dan Vîlceanu, Florin Roman şi Stelian Bujduveanu – din partea lui Florin Cîţu şi Nelu Bălan, George Ionescu, George Şişcu şi Gigel Ştirbu – din partea lui Ludovic Orban.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *