Confuzie printre alegătorii francezii, înainte de turul doi al alegerilor legislative de duminică

Sursa foto: X

În Franța s-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor pentru turul al doilea al alegerilor legislative. Frontul Republican – format din coaliția de stânga și tabăra prezidențială – a renunțat la peste 210 candidați, pentru a minimiza șansele ca extrema dreaptă să ajungă la putere și să obțină majoritatea absolută.

La Crepy-en-Valois, în departamentul Oise, din nord-estul Parisului, domnește confuzia. Alegătorii au de ales în turul doi între un candidat de la extrema dreaptă și un reprezentant al blocului de stânga din care fac parte Franța Nesupusă, adică stângă populistă, extremă, socialiștii, comuniștii și ecologiștii.

Confuzia alegătorilor din Crepy-en-Valois se regăsește și în alte locuri din Franța unde se votează duminică. Vorbim de aproape 110 circumscripții. Din cele peste 210 retrageri, cele mai multe aparțin stângii, 126, iar 78 partidului prezidențial.

Este vorba despre candidați care s-au clasat pe locul trei în circumpscripții în care Reuniunea Națională, extrema dreapta, a obținut primul loc după primul tur, dar nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a păși în viitoarea Adunare Națională înainte de 7 iulie.

Reuniunea Națională a reușit un rezultat considerat istoric după primul tur care a dus rapid la o repoziționare a celorlalte forțe politice într-un «front republican » menit să împiedice ajungerea extremei drepte la putere.

Marine Le Pen cere voturi pentru partidul său. Spune că are nevoie de majoritate absolută, de 289 de voturi, caz în care Jordan Bardella va fi propunerea de prim-ministru.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: