PSnews

Congres PNL

Congres PNL. Adina Vălean arată asul din mâneca lui Cristian Bușoi EXCLUSIV

paginaeuropeana.ro

Se apropie Congresul Partidului Național Liberal de pe 17 iunie. Eurodeputatul PNL Adina Vălean arată asul din mâneca lui Cristian Bușoi, coleg cu ea în grupul PPE din Parlamentul European.

CITIȚI ȘI: Crin Antonescu susține candidatura lui Cristian Bușoi. Detalii de culise din PNL EXCLUSIV

Soția fostului președinte al PNL Crin Antonescu a dat asigurări că va participa la Congres, explicând că vrea să vadă „direcția pe care partidul vrea să o ia pentru perioada următoare (care presupune și opoziție, dar presupune și construcție pentru următorul ciclu electoral)”.

„Vreau să văd care sunt ideile de politică pe care PNL dorește să le dezbată în acest for superior”, a continuat Vălean.

Întrebată de ce îl susține pe Cristian Bușoi pentru președinția PNL, Adina Vălean a răspuns că acesta „are o bună cunoaștere a ceea ce înseamnă politica modernă”.

„Știm din interiorul Parlamentului European că a construit mult în ceea ce înseamnă politici publice, că poate să aibă o viziune privind dezvoltarea unui sector anume (în particular cel de sănătate, pentru că aici a lucrat mult în politici publice) și se bucură de încrederea și aprecierea tuturor partenerilor implicați în general în politici publice… Cu alte cuvinte, vorbim aceeași limbă – cea a politicilor publice de calitate pentru europeni și pentru români, în particular, a continuat președintele Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară din PE.

Chestionată în ce măsură consideră că relațiile europene îl vor ajuta pe Bușoi în eventualitatea în care va câștiga șefia PNL, Vălean a vorbit despre posibilitatea ca România să depășească „provincialismul politicilor publice”.

„Eu cred că această experiență foarte specifică în elaborarea politicilor publice îl va ajuta să propună Partidului Național Liberal un set de politici pentru români, de care este atât de mare nevoie și care să aibă calitatea politicilor care se fac în Uniunea Europeană, în țările dezvoltate, ca să depășim acest provincialism al politicilor dezvoltate în general în România, care par cam subțiri”, a încheiat europarlamentarul PNL.

 

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi