PSnews

Congres PNL

Congres PNL: Buican, lobby-istul pentru tăieri de păduri, susținut la conducerea partidului EXCLUSIV

vtv.ro

Redacția PSnews.ro vă prezintă în cele ce urmează cum, în perspectiva Congresului PNL, marioneta vestitului cuplu Mihai Voicu-Gigel Știrbu face lobby pentru tăieri de păduri și are un trecut care nu îi prea face cinste.

Concret: surse liberale au declarat vineri pentru PSnews.ro că Mișu și Gigel sunt conștienți de faptul că ei nu mai pot ieși în față pentru funcții prea importante din PNL, din cauză că înșiși propriii colegi nu îi mai au la inimă prea tare, după sforile și fitilele prin care s-au remarcat în interiorul formațiunii politice. În acest context, arată sursele PSnews.ro, tandemul Mihai Voicu-Gigel Știrbu a pactizat cu șefa lor interimară, Raluca Turcan, pentru ca aceasta să accepte în funcția de secretar general al Partidului Național Liberal o marionetă a celor dintâi – l-am numit pe deputatul Cristian Buican, președintele organizației județene PNL Vâlcea.

Înainte să vă relatăm despre biografia lui Buican, trebuie să spunem că, prin înțelegerea pe sub masă dintre Turcan, Voicu și Știrbu, aceștia doi au vândut, practic, vechiul PNL, forțând impunerea unui secretar general slab din partea aripii galbene, așa încât la Congres să fie favorizat candidatul PDL-iștilor – oricine ar fi el. Pe cale de consecință, Mișu și Gigel își asigură liniștea post-Congres și accesul în continuare la decizie, pe căi tăcute și ferite de dușmăniile colegilor care știu foarte bine ce hram poartă cei doi.

Dacă nu aveți legături cu județul Vâlcea sau cu Oltenia, în general, există șanse mari să nu fi auzit de Cristian Buican, chiar dacă el se află acum la al treilea mandat consecutiv de deputat. Nu de alta, dar, în legislatura 2012-2016, omul a trecut aproape neobservat, cu doar 22 de luări de cuvânt în plen, 19 declarații politice și 42 de propuneri legislative pe care și-a pus semnătura (cele mai multe fiind inițiative comune – doar nu vă închipuiați că Buican singur ar fi gândit atât amar de proiecte). Iar în presă același Buican a lipsit aproape cu desăvârșire.

Caz clasic de traseism: și-a părăsit partidul când ajunsese la fundul sacului

Dacă vreți să vedeți onoarea unui politician, căutați momentele când le-a întors spatele binefăcătorilor. Această pată de pe trecutul lui Cristian Buican este cât se poate de publică – în CV-ul postat pe pagina lui de pe site-ul Camerei Deputaților (datând de pe 20 decembrie 2012 – așadar de la începutul legislaturii precedente). Potrivit documentului, Buican a fost membru PNȚCD din 1994 până în 2001, deci până în anul ce a urmat prăbușirii istorice a țărăniștilor (alegerile parlamentare din anul 2000 i-au exclus din Parlament). În același an 2001, politicianul a trecut în PNL, direct în biroul politic al filialei județene, ajungând în 2005 vicepreședinte al organizației, iar în 2009 președinte.

Traseistul a făcut gura mare la Șova

În paralel cu binecunoscuta ruptură de la centru dintre PNL și PSD, la disoluția Uniunii Social Liberale (USL) au contribuit și fricțiunile din teritoriu dintre liberali și social-democrați. Nici județul Vâlcea nu a fost ocolit, unde Cristian Buican a solicitat nici mai mult, nici mai puțin decât demisia PSD-istului Dan Șova din funcția de ministru al Marilor Proiecte, conform Revista 22.

A publicat un manual și o culegere de matematică înainte să-și ia licența

O curiozitate din CV-ul despre care am amintit mai sus este aceea că Buican apare ca autor al unui manual de matematică și al unei culegeri de probleme (ambele pentru clasa a XI-a) în anul 2006, în timp ce licența avea să și-o obțină de la facultatea de profil din Craiova un an mai târziu.

Și-a făcut praf scorul din județ în numai 6 luni, dar a îngroșat obrazul și a rămas în funcție

Trebuie să recunoaștem: în alegerile locale de pe 5 iunie 2016, PNL Vâlcea (condus pe atunci de către Cristian Buican) a făcut o figură destul de bună, obținând 13 consilieri din totalul de 33, în condițiile în care principalul adversar, PSD, câștigase doar cu unul mai mulți. Totuși, social-democrații au făcut majoritate cu ALDE și Partidul Ecologist Român (PER) (fiecare cu câte 3 consilieri județeni), astfel încât și-au asigurat o majoritate mai mult decât confortabilă în fața liberalilor. De altfel, decalajul dintre PSD și PNL era unul foarte mic în județ: 37,85% versus 34,5%, potrivit datelor Autorității Electorale Permanente (AEP).

Dar ceea ce vrem să scoatem în evidență este aspectul relatat de către Ziarul de Vâlcea pe 1 iulie: Cristian Buican nu a fost în stare să se confrunte bărbătește cu eșecul liberal din județ, absentând de la ședința de constituire a noului consiliu județean în care și el fusese ales. De altfel, se pare că lui Buican îi stătea gândul la cum să se întoarcă mai repede în Camera Deputaților (unde era ditamai secretarul), fapt pus în practică două zile mai târziu, după cum relata Vocea Vâlcii.

Totuși, fericirea PNL-iștilor vâlceni nu a durat prea mult. În scrutinul parlamentar de pe 11 decembrie, înfrângerea lor în fața PSD-iștilor a fost una cât se poate de usturătoare. Sunteți gata? V-ați luat pastilele de inimă? Social-democrații i-au nimicit pe liberali cu 55,2% la 19,6%. Din fericire pentru Buican, el a apucat un nou mandat de deputat, în timp ce al doilea de pe listă, Victor-George Stănculescu, nu a intrat în Cameră.

În ciuda faptului că – scuzați-ne franceza! – a făcut rahatul praf, Cristian Buican nu doar că nu și-a dat demisia din fotoliul de președinte județean, ba chiar la începutul acestei luni și-a încordat mușchii, organizând proteste împotriva guvernului PSD-ALDE, după vestita ordonanță de urgență (OUG) 13/2017, conform Vocea Vâlcii.

Și ajungem la ce ne doare: legătura lui Buican cu tăietorii de păduri

Site-ul Infopuls.ro a publicat în august 2016 un material care scoate la iveală caracatița locală a jafului forestier, în care ar fi angrenați inclusiv un procuror, un comisar-șef de poliție și un comisar-șef la Garda Forestieră. Fără alte comentarii, redăm mai jos această încrengătură, ajunsă în atenția presei locale în urma repetatelor nemulțumiri exprimate de către proprietarii de păduri din zonă:

 1. „Şeful Ocolului Silvic Malaia, Pârvu Cătălin, nepotul lui Poenaru Gheorghe, Comisar Şef la Garda Forestieră Vâlcea.
 2. Ţolea Gabriel, finul lui Poenaru Gheorghe, Comisar Şef la Garda Forestieră Vâlcea. Finu’ Ţolea semnează toate APV-urile şi dă verde la tăieri! Actualul primar de Malaia a fost timp de 8 ani consilier local, la Malaia, dar în acelaşi timp şi inpector la Garda Forestieră (fost ITRSV). Conflict de interese.
 3. Cristian Buican. Deputatul liberal l-a susţinut, împreună cu PNL-istul Poenaru Mircea, pe Ţolea Gabriel, finul lui Poenaru Gheorghe, să devină primar la Malaia.
 4. Poenaru Mircea a obligat toate firmele de prelucrarea lemnului de pe Valea Lotrului să dea sume de bani pentru susţinerea campaniei electorale a lui Ţolea Gabriel, finul lui Poenaru Gheorghe.
 5. Comisar şef de poliţie Constantin VOLINTIRU, Şefu Poliţiei din Brezoi. Doi dintre finii lui conduc două dintre cele trei fabrici din Brezoi care exploatează lemnul provenit de la Obştea Robeşti.
 6. Timofte şi Nicu Vlad, asociaţi la o fabrică de cherestea împreună cu un cetăţean turc. Ei au prioritate la primirea de arbori! Timofte deţine în zona Râureni, la drumul principal, un depozit de cherestea de unde vânzările se fac mai ales la negru, conform surselor avizate (trei).
 7. Daniel Constantin, Prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi, al cărui văr, Puiu Năsui, este Administrator al unei alte fabrici de cherestea din Brezoi, beneficiară de “priorităţi”.
 8. Fratele deputatului Buican, proprietar de fabrică în zona Perişani, care, cu sprijinul Gărzii Forestiere şi al Poliţiei, presează firmele de exploatare a lemnului de pe Valea Lotrului să trimită lemnul exploatat doar la fabricile “prietene”, mai ales din Brezoi.
 9. Cârstoiu Dragoş, fost viceprimar PNL la Bujoreni, cel care dirijază din umbră Obştea Moşnenilor Robeşti condusă, în aparenţă, de către Robescu Gheorghe. Ambii sunt implicaţi acum într-o cercetare penală. La Obştea Robeşti, încă din 2004 nu a mai fost întrunită Adunarea Generală (Comitetul Ad-hoc), conform prevederilor legii. Între timp, în 2011, Preşedintele Obştii Moşnenilor Robeşti a murit. Încă nu a fost ales legal alt preşedinte! Robescu Gheorghe a achiziţionat, fără autorizaţie, un utilaj Mann-diesel din Germania, pe care l-a plătit cu 37.000 de euro şi l-a vândut pe mai nimic lui Cârstoiu Dragoş.
 10. Pleşeanu Mihăiţă, finul lui Poenaru Gheorghe – Comisar Şef la Garda Forestieră Vâlcea, om cu “famelie” mare – a fost Consilier Local la Malaia, dar şi preşedinte de obşte!”

Problema nu este una nouă. De altfel, Vocea Vâlcii scrisese încă din decembrie 2014 despre matrapazlâcurile forestiere în care este implicat Cristian Buican și care ajunseseră chiar până în Senatul României, sub forma unui proiect de lege care urmărea să legifereze înstrăinarea obştilor de moşneni şi a composesoratelor; mai pe românește: desfiinţarea şi dispariţia formelor asociative. Și mai pe românește: acapararea pădurilor.

Tic-tac în Parlament pentru acapararea pădurilor

Înainte să vă prezentăm apelul disperat lansat în 2014 de Federaţia Proprietarilor de Păduri şi Păşuni din România Nostra Silva către Senatul României (apel citat în articolul de presă sus-menționat), trebuie să precizăm că proiectul de lege despre care se face vorbire mai jos este acum pe rolul Camerei Deputaților, fiind înscris pe ordinea de zi la data de 8 februarie (detalii AICI). Anterior, inițiativa de act normativ fusese adoptată de Senat în martie 2015 (detalii AICI). Printre semnatarii proiectului se numără chiar deputatul PNL Gigel Știrbu – asta ca să vă faceți o idee până unde merge cumetria dintre Știrbu și Buican.

Revenind: iată ce scriau cei de la Nostra Silva la finele anului 2014:

„Deşi moşnean la rândul său, provenit din nordul judeţului Vâlcea – un teritoriu cu cele mai vechi obşti devălmaşe din ţară, zonă pe care o reprezintă şi în Parlamentul României – domnul Cristian Buican a depus o iniţiativă legislativă privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea formelor istorice asociative de proprietate, fără să consulte comunităţile istorice de proprietari pe care le reprezintă şi neţinând cont de faptul că, la nivel naţional, fiecare zonă istorică are un specific propriu în ceea priveşte formele istorice de proprietate comună.

Proiectul de lege a mai fost semnat de alţi 22 de deputaţi şi senatori PNL – fiind înregistrat la Camera Deputaţilor sub nr. BP253/02.04.2014, iar la Senat sub nr. L413/16.06.2014.

Proiectul, aparent, vrea să reglementeze înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea formelor istorice asociative de proprietate, în realitate nu se urmăreşte decât legalizarea vânzării proprietăţilor devălmaşe (art. 24 din proiect), a ieşirii din indiviziune, a înstrăinării drepturilor în afara membrilor obştii (art. 77, 79, 80) – se renunţă, de dragul unor comisioane şi profituri imediate la reguli milenare, consacrate de obiceiul vechi al moşnenilor şi de toate legiuirile anterioare anului 1948, precum şi de legile din perioada 1990-2014.

Proiectul de lege a primit aviz negativ de la Comisia pentru agricultură (9.09.2014), Comisia juridică (19.09.2014), Comisia pentru mediu (16.06.2014).

Şi Consiliul Legislativ a emis tot aviz negativ (14.05.2014), argumentând că proiectul de lege creează paralelisme, dar conţine şi contradicţii în reglementarea pe care o iniţiază, pe lângă alte numeroase lacune de tehnică legislativă.

La sesizarea membrilor Nostra Silva, la 23.09.2014, 15 iniţiatori şi-au retras susţinerea pentru proiectul de lege Cristian Buican.

Proiectul de lege a fost pe ordinea de zi a Senatului la 1.10.2014, 9.12.2014 şi 15.12.2014, nefiind supus la vot, în condiţiile în care termenul pentru adoptare tacită se împlineşte la 18.12.2014.

Propunerea demagogică a iniţiatorilor nu reprezintă o îmbunătăţire a textelor de lege actuale, ci reprezintă o cosmetizare vicleană a legii prin care toţi cei amestecaţi în crima organizată care ţine de retrocedarea proprietăţii să se pună la adăpost şi ar servi, probabil, doar intereselor financiare ale celor care îi susţin pe dinamizatorii acestei iniţiative legislative.

Solicităm Senatului României respingerea acestui proiect de lege, întrucât nu urmăreşte un interes general, ci unul particular al intermediarilor de tranzacţii imobiliare, al speculanţilor şi al fondurilor de investiţii.

Aşteptăm un răspuns ferm din partea senatorilor: o delimitare de «cozile de topor» care au iniţiative legislative prin care să se vândă ceea ce niciodată nu a fost de vânzare: comunităţile istorice de proprietari”.

Ca să încheiem

Ne-am obișnuit de multă vreme ca politicienii cei mai periculoși să fie tocmai aceia care tac și fac. Iar Cristian Buican se înscrie perfect în această galerie: absent aproape complet din presă (din cauza evidentei lipse de charismă – vă puteți convinge vizionând filmarea de mai jos), Buican a știut ca, în spatele camerelor de luat vederi și al microfoanelor, nu doar să își asigure susținerea pentru ascensiunea spre vârful PNL, ci și să intre în atenția presei pentru presupuse combinații cu mafia lemnului din județul Vâlcea.

Se va vedea la Congresul PNL dacă vechii liberali vor înghiți incredibila batjocură a cuplului tragicomic Mihai Voicu-Gigel Știrbu sau vor face o sforțare pentru ca în funcția de secretar general să ajungă politicieni din spatele cărora să NU se înalțe niște sfori de fantoșe. Nu de alta, dar Partidul Național Liberal are deja în fruntea lui un mut (am numit-o pe Raluca Turcan, care abia se aude mieunând, dar care se complace în a mesteca aceleași și aceleași clișee discursive).

Într-un astfel de context, logica politică ar dicta ca noul secretar general al PNL să fie o voce puternică, o persoană care să bată cu pumnul în masă, iar nu o biată păpușă mânuită de politicieni nu cu mult mai prestigioși decât ea. Pentru că da, trebuie s-o spunem: deputatul Cristian Buican este nu doar un anonim și un tern patentat, ci și un politician lipsit de o minimă experiență în organizarea și în politica de partid de la nivel central.

CITIȚI ȘI: EXCLUSIV Mişu şi Gigel în acţiune. Miaunel şi Bălănel la PNL

Ca să încheiem într-o notă mai puțin sumbră: o parte dintre membrii PNL încă joacă în niște desene animate. Cu alte cuvinte: vedem cum Mihai Voicu și Gigel Știrbu – acești Miaunel și Bălănel ai Partidului Național Liberal – încearcă să impună la vârful formațiunii alt personaj caricatural: un fel de smurf Gargamel, unul care de-abia așteaptă să-și înfigă mâinile în jocurile de la nivel înalt.

Image result for gargamel

(sursa foto: SmurfsFanon.wikia.com)

 

 

7 Comentarii

7 Comments

 1. Buican Cristian

  24 februarie 2017, 19:20 la 19:20

  SOLUȚIE JUDECĂTORIE
  Ora estimata:
  Complet: Civ C15
  Tip solutie: Admite in parte cererea
  Solutia pe scurt: admite în parte cererea reclamantului. Obligă pe pârâţi, în solidar, să plătească reclamantului suma de 30.000 lei reprezentând daune morale. Obligă pe pârâţi să publice pe prima pagină a publicaţiei „Ziarul de Vâlcea” a prezentei sentinţe, după rămânerea definitivă a acesteia, cu aceleaşi caractere cu care a fost tipărit si articolul apărut, precum si pe adresa de internet a ziarului pe care-l editează, alături de articolul care a generat introducererea acţiunii. Obligă pe pârâţi, în solidar, la plata către reclamant a cheltuielilor de judecată în cuantum de 1500 lei. Cu recurs.
  Document:

 2. Buican Cristian

  24 februarie 2017, 19:24 la 19:24

  DOSARE 2484/288/2011

  24.10.2011- SOLUȚIE JUDCĂTORIE

  Ora estimata:
  Complet: Amanare pronuntare – CIVIL
  Tip solutie: Admite in parte cererea
  Solutia pe scurt: Admite în parte cererea reclamantului. Obligă pârâtul Pîrnău – Marinescu Tiberiu-Constantin în solidar cu S.C Pirmar SRL să plătească reclamantului suma de 50.000 lei reprezntând daune morale. Obligă pârâtul să publice pe prima pagină a publicaţiei Ziarul de Vâlcea prezenta sentinţă după rămânerea definitivă a acesteia Obligă pârâţii în solidar la plata către reclamant a cheltuielilor de judecată în cuantum de 1500 lei. Cu recurs.

 3. Buican Cristian

  24 februarie 2017, 19:26 la 19:26

  2. DOSAR 2555/288/2016 – PÎRNĂU și SMEOREANU
  BUICAN CRISTIAN cu dom. ales la Cab. Av. Dimulescu Maria Reclamant
  PÎRNĂU TIBERIU Pârât
  SMEOREANU GHEORGHE Pârât
  ZIARUL CRITERII NAŢIONALE PRIN SC SMEOREANU MEDIA SRL Pârât
  ZIARUL DE VÂLCEA PRIN SC PIRMAR SRL Pârât
  PÎRNĂU TIBERIU cu dom. ales Pârât
  ZIARUL DE VÂLCEA PRIN SC PIRMAR SRL CU SEDIUL

 4. Buican Cristian

  24 februarie 2017, 19:29 la 19:29

  1. DOSAR NR. 4322/288/2015 – SMEOREANU ȘI ATLAS TOUR.

  27.05.2016 – SOLUȚIE JUDECATORIE
  Ora estimata: 09:00
  Complet: Amanare pronuntare – CIVIL
  Tip solutie: Admite in parte cererea
  Solutia pe scurt: Admite în parte acţiunea formulată de către reclamantul BUICAN CRISTIAN, astfel cum a fost precizată, în contradictoriu cu pârâtele Ziarul Criterii Naţionale şi SC ATLAS TOUR SRL. Obligă fiecare pârâtă faţă de reclamant la câte 1.000 lei ce reprezintă daune morale. Respinge în rest acţiunea. Obligă pârâtele faţă de reclamant la plata sumei de 1.200 lei cheltuieli de judecată. Cu apel în termen de 30 zile de la comunicare, ce se depune la Judecătoria Rm. Vâlcea. Pronunţată în şedinţă publică azi 27.05.2016.

 5. Pirnau Tiberiu

  25 februarie 2017, 16:37 la 16:37

  Ceea ce prezinta Buican sunt sentinte judecatoresti, din anumite stadii procesuale, ramase nedefinitive.

  Poate trimiteti o adresa la DNA Pitesti in care sa intrebati daca Buican este cercetat sau nu pt trafic de inflenta la CET Govora. Va spune eu ca ESTE CERCETAT in urma unui denunt al fostului director general de la CET, Mihai Balan.

  Si ascultati aici o inregistrare audio cu un primar liberal valcean care povesteste cum l-a santajat si ameninta Buican pt a-i concesiona niste terenuri: http://ziaruldevalcea.ro/2016/12/06/inregistrarea-audio-bomba-care-arunca-in-aer-pnl-valcea/

  Tiberiu Pirnau – director Ziarul de Valcea

 6. Pirnau Tiberiu

  25 februarie 2017, 16:40 la 16:40

  UItati aici dovada ca Buican minte:

  Portal > Curtea de Apel PITEŞTI > Informaţii dosar
  Informaţii dosar
  Informaţii generale
  Părţi
  Şedinţe
  Căi atac
  Citare prin publicitate

  Informaţii generale
  Nr. unic (nr. format vechi) : 2484/288/2011
  Data inregistrarii 20.11.2012
  Data ultimei modificari: 19.01.2017
  Sectie: Secţia I civilă
  Materie: Civil
  Obiect: actiune in raspundere delictuala daune morale
  Stadiu procesual: Recurs

  Părţi
  Nume Calitate parte
  BUICAN CRISTIAN- CU DOM ALES LA CAB AV MIHALACHE MIHAI Recurent Reclamant
  BUICAN CRISTIAN Recurent Reclamant
  PIRNĂU-MARINESCU TIBERIU-CONSTANTIN Recurent Pârât
  S.C. PIRMAR S.R.L. Recurent Pârât

  Şedinţe
  14.03.2013
  Ora estimata: 08:30
  Complet: Civil-Amânări Pronunţări
  Tip solutie: Modifică sentinţa
  Solutia pe scurt: Cu majoritate: Admite recursul declarat de pârâţi în sensul că, modifică decizia şi admite apelul pârâţilor iar pe fond schimbă sentinţa şi respinge acţiunea. Respinge ca nefondat recursul declarat de reclamant. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică. Opinie separată: Respinge ambele recursuri. irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 14.03.2012.
  Document: Hotarâre 1220/2013 14.03.2013

  07.03.2013
  Ora estimata: 08:30
  Complet: Civil-Amânări Pronunţări
  Tip solutie: Amână cauza
  Solutia pe scurt: Amână pronunţarea la data de 14 martie 2013. Pronunţată în şedinţă publică azi, 7 martie 2013.
  Document: Încheiere – Amânare ulterioară a pronunţării 07.03.2013

  28.02.2013
  Ora estimata: 08:30
  Complet: C4R
  Tip solutie: Amână cauza
  Solutia pe scurt: Amână pronunţarea la data de 7 martie 2013. Pronunţată în şedinţă publică azi, 28.02.2013, la Curtea de Apel Piteşti-Secţia I Civilă.
  Document: Încheiere – Amânare iniţială a pronunţării 28.02.2013

  17.01.2013
  Ora estimata: 08:30
  Complet: C4R
  Tip solutie: Amână cauza
  Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de apărătorul recurentului-reclamant privind amânarea cauzei pentru a lua cunoştinţă de conţinutul întâmpinării depusă la dosar de recurenţii-pârâţi prin apărător. Amână judecarea cauzei la 28 februarie 2013, pentru când părţile au cunoştinţă de termen. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 17 Ianuarie 2013, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia I Civilă
  Document: Încheiere de şedinţă 17.01.2013

  Căi atac
  Dată declarare Parte declarantă Cale de atac
  12/11/2012 PIRNĂU-MARINESCU TIBERIU-CONSTANTIN, S.C. PIRMAR S.R.L., Recurs
  19/11/2012 BUICAN CRISTIAN- CU DOM ALES LA CAB AV MIHALACHE MIHAI, Recurs
  09/12/2011 PIRNĂU-MARINESCU TIBERIU-CONSTANTIN, Recurs
  12/12/2011 BUICAN CRISTIAN, Recurs

  Citare prin publicitate
  Nu există informaţii.

 7. Pirnau Tiberiu

  25 februarie 2017, 16:44 la 16:44

  http://ziaruldevalcea.ro/2017/02/25/liberalii-se-sinucid-congres-pnl-buican-cercetat-de-dna-pentru-trafic-de-influenta-la-cet-govora-sustinut-la-conducerea-partidului/

  LIBERALII SE SINUCID! Congres PNL: Buican, cercetat de DNA pentru TRAFIC DE INFLUENȚĂ LA CET GOVORA, susținut la conducerea partidului!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi