PSnews

Congres PNL

Congres PNL: candidează Bușoi? Au acaparat foștii PDL-iști partidul? EXCLUSIV

www.romaniatv.net

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi a fost invitat joi la cea mai recentă ediție a interviurilor video PSnews.ro.

Secretarul general interimar al Partidului Național Liberal a fost întrebat de către jurnalistul Dan Bucura dacă își va lansa candidatura pentru președinția formațiunii politice.

„Cred că răspunsul la această întrebare o să îl aveți foarte ferm în zilele, săptămânile următoare. Am preluat de curând funcția de secretar general interimar la propunerea și cu susținerea colegilor din vechiul Partid Național Liberal, dar cu un vot foarte larg din partea noului Partid Național Liberal, a Biroului Politic Național”, a răspuns Bușoi, adăugând că o astfel de decizie trebuie luată după „o discuție mult mai aprofundată” cu liderii de filiale.

Solicitat să precizeze câteva nume pe care le consideră potrivite pentru a prelua președinția PNL, Cristian Bușoi a exemplificat atât prin actuala șefă interimară (Raluca Turcan), cât și prin cei doi liberali care și-au anunțat deja candidaturile (Ludovic Orban și Cătălin Predoiu) „și sigur că mai pot fi și alții care să coordoneze și să conducă o echipă”. Oricum: Bușoi a avertizat că PNL-iștii „nu trebuie să se amăgească și să aștepte un lider providențial”.

„Nu există acel lider providențial în acest moment în interiorul Partidului Național Liberal. Există, însă, oameni capabili să formeze o echipă: unii sunt mai buni vorbitori, alții sunt mai buni în probleme de organizare. Unii sunt mai vechi și cu mai multă experință în politică, alții sunt mai proaspeți, poate cu mai puțină experiență, dar cu mai multă energie și dorință de a face ceva. Important este ca, punând laolaltă aceste energii și având în frunte în mod formal (…) pe cel care va avea susținerea cea mai largă într-o competiție care se anunță foarte acerbă și foarte autentică (…), să mergem înainte pe un proiect foarte clar: de recâștigare a electoratului și de câștigare a alegerilor prezidențiale în 2019, susținându-l – evident – pe actualul președinte Klaus Iohannis. Pentru că, dacă în 2019, la prezidențiale, Partidul Social Democrat câștigă și funcția de președinte, atunci cred că România va intra într-o zodie nefericită, care va schimba total și va anula mare parte din ceea ce am obținut în ultimii cel puțin 10 ani, de când România este membră a Uniunii Europene”, a detaliat secretarul general interimar.

Întrebat dacă în echipa lui vor exista mai mulți PNL-iști și cum îi va coopta pe ceilalți, Cristian Bușoi a răspuns: „Dacă ne uităm puțin la regulile interne ale competiției din Partidul Național Liberal, veți vedea că această chestiune depinde poate mai puțin de președinte și mai mult de felul în care oamenii care vor decide vor înțelege să facă această echipă mixtă și să păstreze acest echilibru, tocmai pentru a închide complet și definitiv falia (dacă vreți să-i spunem așa) dintre cele două componente ale noului Partid Național Liberal”.

Concret: europarlamentarul a apreciat că în prezent există „un echilibru destul de apropiat” între aripa galbenă și cea portocalie, exprimându-și dorința ca diviziunile „să înceapă să se încheie începând cu alegerile din filiale”.

În plus, Cristian Bușoi a atras atenția că „PNL trebuie să închidă o dată pentru totdeauna această diviziune a vechiului PNL și a vechiului PDL, (…) să-și valideze prin alegeri democratice de jos în sus la următorul Congres o echipă de lideri credibili și cu substanță (…), care să dea consistență demersurilor politice și să dea încredere electoratului că se raportează și susține niște oameni care cu adevărat au o viziune pentru România, să vină cu adevărat cu o alternativă foarte-foarte profesionistă de măsuri pe care Partidul Național Liberal le-ar vedea pentru ca România să o ducă mai bine (…) și sigur: în planul acțiunii de zi cu zi, să facă o opoziție foarte clară, foarte argumentată și foarte bine țintită împotriva derapajelor Partidului Social Democrat”.

PPE EPP

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi