PSnews

Congres PNL

Congres PNL. De ce trec filialele de partea lui Bușoi / EXCLUSIV

facebook.com

Redacția PSnews.ro vă prezintă în cele ce urmează de ce tot mai multe filiale ale PNL de partea lui Cristian Bușoi, candidatul cel mai recent lansat în cursa pentru președinția Partidului Național Liberal. Concret, sursele PSnews.ro spun că nu mai puțin de 25 de filiale și-au declarat susținerea pentru Bușoi și au început să participe la întrunirile de susținere a europarlamentarului.

CITIȚI ȘI: Congres PNL. Filială cu filială, liberalii încep să facă pasul spre Bușoi

În primul rând, vedem cum Cristian Bușoi este unul dintre puținii liberali care se străduiesc să mențină PNL pe linia directoare stabilită de către președintele Klaus Iohannis în campania prezidențială din 2014: „România lucrului bine făcut”.

De asemenea, Bușoi a manifestat cea mai realistă abordare în calitate de candidat pentru primul fotoliu din PNL, atrăgând atenția că Partidul Național Liberal are în acest moment nevoie de un lider pragmatic, nu de unul providențial.

Tocmai acest realism face ca secretarul general interimar să fie recunoscut drept singurul dintre principalii trei candidați cu care se poate discuta. Iar aici trebuie să scoatem în evidență faptul că Ludovic Orban are – potrivit surselor PSnews.ro – o reputație șifonată în PNL din punctul de vedere al dialogului. Nu de alta, dar liberalii țin minte că nimeni nu a făcut vreodată vreo înțelegere cu Orban pe care fostul deputat să o și respecte. Ludovic Orban este un om care judecă lucrurile în alb și negru: pentru el, ori ești prieten, ori ești dușman; și nici măcar o astfel de relație nu este una permanentă. Cel mai bun exemplu este chiar Călin Popescu-Tăriceanu, care l-a făcut ministru al Transporturilor pe deputatul liberal (în 2007, după înlăturarea PD-iștilor de la guvernare), dar care a ajuns ținta invectivelor acestuia, după plecarea din PNL și înființarea ALDE.

Ca să înțelegeți că Ludovic Orban este un personaj imprevizibil, care oricând se poate răsuci pe călcâie față de înțelegerile stabilite, vă mai amintim doar că parlamentarul nu este un om de echipă, iar pasul cel mai sonor l-a făcut în afara colegilor de partid în 2011, când a fost singurul din conducerea PNL care a votat împotriva constituirii USL.

Revenind la Cristian Bușoi, trebuie să amintim că acesta a primit binecuvântarea fostului lider Crin Antonescu, un nume greu în PNL chiar și acum, când nu mai deține nicio funcție în partid.

DETALII AICI: Crin Antonescu susține candidatura lui Cristian Bușoi. Detalii de culise din PNL EXCLUSIV

Ba mai mult: diverși lideri formali ai liberalilor și-au declarat susținerea pentru eurodeputat, cele mai recente exemple fiind Sorin Moldovan (co-președinte al TNL) și Claudia Benchescu (președintele Cluburilor Studențești Liberale). Alături de aceștia se numără liderii filialelor din București (toate organizațiile Capitalei și-au ales recent conducerile), PNL Maramureș (citiți în primul link despre anunțul liderului județean, Ionel Bogdan), precum și alte organizații din Moldova și Transilvania.

CITIȚI ȘI: Bușoi câștigă tot mai mult teren. Un alt liberal îi acordă întreaga susținere

Nu în ultimul rând, Bușoi este (chiar dacă interimar) secretarul general al PNL – așadar, a doua funcție (imediat după cea de președinte) care ține efectiv legătura cu toți președinții de organizații județene din țară. Precizăm că doar președintele și secretarul general sunt conectați efectiv la întreaga hartă de filiale, prim-vicepreședinții PNL ocupându-se doar de câte o regiune.

3 Comentarii

3 Comments

 1. contribuabilu`

  9 mai 2017, 09:35 la 09:35

  Care….”Romanie a lucrului bine facut ” ? Ca …sefu` lu` Muc cel Mic s-a opus ,ori a….intarziat cu obstinatie orice era de valabil (sau de bun simt !) pt tara si locuitorii ei ! Sa …va enumar…????

 2. marius

  9 mai 2017, 09:54 la 09:54

  daca castiga busoi ,pnl = max 10% foarte repede

  • valeriu ceausu

   10 mai 2017, 13:30 la 13:30

   Daca Orban s-a opus ideii de USL, impotriva tuturor, bravo lui, e de dreapta. Niciodata dreapta nu poate face alianta cu stanga, decat in situatii de criza nationala.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi