Skip to content
Politică

Congres PNL. Din disperare, tabăra lui Orban trece la intoxicări și ambiguități EXCLUSIV

ziuaconstanta.ro

Lupta pentru Congresul PNL de pe 17 iunie devine tot mai strânsă. Cele mai proaspete informații obținute de către PSnews.ro arată cum, din disperare, tabăra candidatului Ludovic Orban trece la intoxicări și ambiguități.

Concret, sursele PSnews.ro spun că, pe măsură ce se apropie Congresul PNL, asistăm la o campanie din ce în ce mai agresivă, cu scopul de a induce ideea ca totul este deja decis. În ciuda acestui fapt, evidențele arată că numeroase filiale încă sunt împărțite; ba mai mult: chiar și în interiorul unei organizații, liberalii au opțiuni diferite.

Ultima ispravă a echipei Orban

Cea mai recentă dezinformare apărută în spațiul public are în vedere organizația județeană PNL Mehedinți. Concret: după vizita fostului deputat, s-a promovat ideea că lucrurile au fost tranșate și că filiala a decis susținerea lui Ludovic Orban. Interesant este că – susțin sursele PSnews.ro – la întâlnirea de sâmbătă nu s-a votat nimic, tocmai pentru faptul că, o săptămână mai devreme, organizația hotărâse deja să susțină ambele moțiuni principale – ne referim la cele asumate de către candidații Cristian Bușoi și Ludovic Orban. Cu alte cuvinte, nu a existat nicio decizie de susținere exclusivă a lui Orban.

Intoxicarea a fost posibilă ca urmare a faptului că un vot scos din context a fost prezentat drept opțiune de susținere pentru Ludovic Orban. Mai precis, votul venea ca răspuns la întrebarea dacă PNL-iștii mehedințeni sunt sau nu de acord cu prezentarea în Congres a moțiunii lui Orban, și nu a unei moțiuni contra alteia.

Grafice bine învăluite în ceață

Altă dezinformare care circulă acum dinspre tabăra fostului ministru al Transporturilor este aceea a apariției unor grafice în mediul online, care adună de-a valma diverse voturi: unele statutare (prin procedura de vot secret cu privire la acordul pentru moțiune), dar altele pur și simplu de consultare a organizației prin ridicare de mână în prezența unor susținători ai lui Orban.

Atmosfera este lesne de ghicit

Principala preocupare a momentului în rândurile fanilor lui Ludovic Orban este să inducă ideea „cine nu e cu noi e împotriva noastră”. După cum ați bănuit, această atitudine a făcut ca ultimul tur prin filiale întreprins de către echipa lui Orban să lase un gust amar președinților și conducerilor locale, dintr-un motiv evident: PNL este un partid al dialogului și al nuanțelor discursive, iar acum aceeași formațiune politică se vede asaltată dinspre activiștii lui Orban cu un discurs de intimidare și de forță.

Efectul de bumerang

Din toate câte vi le-am prezentat mai sus, se desprinde concluzia că Ludovic Orban urmărește să se saboteze singur și să obțină exact contrarul a ceea ce propovăduiește: unitatea absolută, atât de nespecifică liberalilor, ci – s-o spunem pe șleau – dictatorilor. Altfel spus, gașca lui Orban ideea că orice PNL-ist care rămâne în opoziție va fi mazilit cât de curând.

Frica a dat naștere duplicității

Sursele PSnews.ro mai menționează că, în acest context marcat de presiunile făcute de către echipa lui Ludovic Orban, foarte mulți dintre susținătorii fostului ministru au ajuns să practice limbajul dublu, astfel încât să îl asigure de susținere (fie și numai de față cu el sau cu oameni de-ai lui).

Concluzia nu este deloc roz pentru tabăra lui Ludovic Orban

Chiar dacă liderii din teritoriu folosesc sus-amintitul limbaj dublu pentru a se feri de eventuale conflicte, nimic nu îi va împiedica să opteze pentru alți candidați la Congresul de pe 17 iunie, tocmai pentru că votul delegaților va fi unul secret. Până atunci, gașca lui Orban simte că pierde teren, iar disperarea o face să încerce orice – chiar și efectul psihologic că lucrurile sunt deja tranșate. Momentan – după cum v-am arătat mai sus – terenul de sub tălpile lui Ludovic Orban este departe de a fi altceva decât o întindere de nisipuri mișcătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *