Skip to content
Politică

Congres PNL. Înghesuială la șefia partidului: al treilea liberal și-a anunțat candidatura

newsar.ro

S-a cam creat înghesuială la șefia Partidului Național Liberal: al treilea membru al PNL (după Cătălin Predoiu și Ludovic Orban) și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al formațiunii politice.

Danciu

Este vorba despre Adrian Petre Danciu (foto sus; sursa: linkedin.com + ueb.ro), lector la Universitatea Ecologică din București și membru al PNL din 1990. Înainte să vă prezentăm mesajul integral al politicianului, trebuie să vă spunem că puține informații sunt disponibile despre el pe Internet, dar cei care au urmărit alegerile din organizația PNL București (desfășurate pe 8 aprilie) știu că Danciu a candidat fără succes pentru o funcție de prim-vicepreședinte. Filiala are în organigramă două astfel de posturi: unul dintre prim-vicepreședinți este responsabil cu politicile interne, iar celălalt – cu comunicarea. Pentru primul dintre ele a candidat doar Dan Cristian Popescu (fost deputat, în prezent viceprimar al Sectorului 2), iar pentru celălalt Adrian Petre Danciu a fost învins de către Marius Ștefan Vintilă (fost consilier general în mandatul 2012-2016, apoi candidat fără succes pentru un post de deputat de București).

CV-ul lui Adrian Danciu de pe site-ul Universității Ecologice menționează că politicianul a absolvit aceeași instituție de învățământ superior în 1996 – mai precis, Facultatea de Drept, unde a urmat și studii de specializare în „Drept Public și Științe Administrativ” (1999-2000). Titlul de doctor în drept l-a obţinut în anul 2008, la altă facultate de Drept (de data aceasta, a Universității din Bucureşti), cu teza „Politica fiscală a statului”. (Găsiți mai multe detalii AICI.)

Numele lui Petre Danciu mai este menționat în presă doar tangențial: la sfârșitul lunii ianuarie, a fost prezent la dezbaterea organizată de către ministrul Tudorel Toader asupra OUG 13, eveniment la care PNL-istul nu a găsit de cuviință să își asume apartenența politică, spunând doar că a participat în calitate de simplu „cetățean indignat”.

Cele două fotografii cu Danciu de la începutul articolului sunt cam singurele disponibile pe Internet, contul de Facebook al politicianului (disponibil AICI) neafișând o ceva clar cu el nici măcar la poza de profil.

Iată cum își anunță Adrian Petre Danciu candidatura în comunicatul remis vineri PSnews.ro:

„Stimați colegi,
La îndemnul sincer al unor prieteni apropiați, care au analizat rezultatele de la alegerile interne din PNL București ce s-au desfășurat în data de 08.04.2017, m-am hotărât să constitui un Grup de Susținere în vederea depunerii unei MOȚIUNI cu care să candidez pentru funcția de Președinte al Partidului Național Liberal.
Prin urmare, pentru a asigura totala transparență a acestui demers vă prezint PROFILUL MEMBRULUI DIN GRUPUL DESUSȚINERE:
Ø               Membru al Partidului Național Liberal care își dorește altă echipă de conducere și care nu este convins de performanțele veșnicilor candidați, domnii Bușoi, Orban și Predoiu;
Ø               Membru al Partidului Național Liberal cu vechime cel puțin 3 ani și cotizația plătită la zi;
Ø               Membru al Partidului Național Liberal cu dorința de a participa activ la munca din partid fără a cere foloase materiale;
Ø               Membru al Partidului Național Liberal care vrea și poate să facă politică profesionistă,  consistentă și transparentă.
Dacă simțiți că îndepliniți aceste criterii vă aștept alături de mine în proiectul în care vreau să ofer Partidului Național Liberal toată experiența și resursele de care dispun.
Prima întălnire cu Grupul de Suținere va avea loc în data de 05.05.2017.
Pentru mai multe detalii vă rog să vă exprimați intenția pozitivă până la această dată și să trimiteți o scurtă prezentare a dumneavoastră la adresa electronică: [email protected]
 
Dr. Adrian-Petre Danciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *