PSnews

Ultima Oră

Congres PNL. Întâlnire de taină: se trag sfori pentru AL TREILEA candidat EXCLUSIV SURSE

facebook.com

Redacția PSnews.ro vă prezintă mai jos informații fierbinți despre cea mai recentă întâlnire de taină din PNL, care se desfășoară – atenție! – chiar la orele acestei seri de joi, 20 aprilie, și a cărei finalitate este propulsarea celui de-al treilea candidat pentru Congresul din 17 iunie (în plus față de cei doi anunțai deja: Ludovic Orban și Cătălin Predoiu).

Vineri este programată o adunare internă a mai-marilor PNL Cluj, care vor alege o nouă conducere a filialei județene. Între timp, seara de joi (foarte probabil chiar în timp ce dumneavoastră citiți articolul de față) este marcată de altă reuniune, în mare taină, unde o parte a liderilor liberali centrali plus ceva baroni locali din diverse județe pun la cale strategii mai ample pentru partid, au declarat surse politice pentru PSnews.ro.

Din informațiile noastre, s-ar pregăti lansarea celui de-al treilea candidat în cursa pentru președinția centrală a PNL, în persoana nimeni altuia decât Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

Fost secretar general cu rezultate extrem de slabe în alegerile locale (a căror campanie a coordonat-o), Ilie Bolojan intenționează acum – potrivit surselor PSnews.ro – să își anunțe candidatura în doi timpi și trei mișcări. Mai precis, Bolojan va veni cu această veste chiar mâine (vineri).

Iar partea cea mai sensibilă acum vine:  pentru reuniunea județeană de vineri a liberalilor clujeni a fost deja aranjat un cor de lăudători care, simultan sau în arii solitare, îl vor implora pe Ilie Bolojan să își anunțe candidatura. Ne așteptăm ca Bolojan să-și intre în rolul de baron local și să joace într-o piesă în care să răspundă generos și evaziv („Vedem, vedem…”), pentru ca la momentul potrivit să facă marele anunț.

V-ați gândit, probabil, că fără foc nu iese fum, iar corul de lăudători s-ar baza pe o realitate favorabilă lui Bolojan. Dimpotrivă, arată sursele PSnews.ro, precizând că strategia asta în mai mulți pași a fost aleasă tocmai din cauza slabei susțineri pentru primarul Bolojan, chiar și din zona PDL, ținând cont de faptul că însuși șeful portocaliilor, Vasile Blaga, îi stă alături edilului orădean.

Ca să dăm nume, trebuie să spunem că, după toate aparențele, PNL Alba (condus de Mircea Hava) încă nu a dat un răspuns legat de poziționarea față de Ilie Bolojan, iar liberalii clujeni nu stau compact alături de fostul secretar general. Mai mult: europarlamentarul Daniel Buda (președintele PNL Cluj) s-a pronunțat deja net, în interiorul partidului, împotriva candidaturii lui Bolojan la Congres.

Pentru că am adus vorba despre Blaga, adăugăm că – în mod paradoxal – Bolojan adună în jurul lui mai puțini PNL-iști vechi, dar mai mulți foști PDL-iști, primarul conturându-se astfel în bătălia centrală drept omul fostului ministru de Interne și încercând, din această poziție, să rupă oameni atât din aripa galbenă, cât și din cea portocalie.

Și nu doar Vasile Blaga îi asigură spatele lui Ilie Bolojan, ci și Alina Gorghiu, contestata fostă președintă a liberalilor, plecată din cel dintâi fotoliu al PNL-ului în urma rușinosului rezultat înregistrat în scrutinul parlamentar din decembrie.

Vă veți întreba: care este finalitatea strădaniilor lui Ilie Bolojan? Sursele PSnews.ro avertizează că, odată câștigat partidul de către edilul din Oradea, pasul următor ar fi invitarea ex-premierului Dacian Cioloș la butoanele PNL.

Nu încheiem acest articol înainte să vă amintim că, în campania locală (care și-a câștigat prostul renume prin dezastrul scorului electoral din București), Ilie Bolojan nu mai știa ce balet să facă pentru a eluda întrebările incomode ale presei. Dar partea cea mai gravă nu în asta rezidă, ci în acuzațiile grele pe care i le aduce lui Bolojan însuși Felix Tătaru, publicitarul care a colaborat cu PNL pentru alegerile parlamentare și care se plânge că atât edilul din Oradea, cât și omologul acestuia din Arad (Gheorghe Falcă) l-ar fi țepuit cu sume consistente.

A SE VEDEA: Scandalul banilor de la PNL. Către cine duc ițele. Felix Tătaru, declarații explozive EXCLUSIV

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi