PSnews

Congres PNL

Congres PNL. Liderul cu cele mai mari șanse la capitolul „Încredere” EXCLUSIV

newsar.ro

PSnews.ro continuă să analizeze posibilii candidați cu real succes în lupta pentru șefia Partidului Național Liberal.

Astfel, un sondaj de opinie realizat de Sociopol în perioada 6-14 martie care arată câtă încredere au românii în personalitățile din politică și administrație și care mai este notorietatea acestora, conturează un prim tablou ce îi evidențiază pe cei doi potențiali candidați angrenați în lupta pentru șefia Partidului Național Liberal, Ludovic Orban și Cristian Bușoi.

Citiți și SONDAJ Procentaje incredibile. Încrederea românilor în politicieni, în cădere liberă

Ilie Bolojan și Cătălin Predoiu, dispăruți din peisaj

Deși, mai multe surse politice au declarat că Ilie Bolojan va intra şi el în cursa pentru şefia PNL, alături de Ludovic Orban, Cristian Bușoi şi Cătălin Predoiu, atât primarul Oradei cât și prim-vicepreședintele partidului sunt ca inexistenți în rezultatele acestui sondaj, aceștia nefiind nici măcar amintiți.

Ludovic Orban și Cristian Bușoi, două personaje grele în PNL, se vor înfrunta într-o luptă dură pentru a-i conduce pe liberali în perioada următoare.

Deși la prima vedere pare principalul favorit, liberalul Ludovic Orban  bucurându-se de o cotă de încredere de 17%, în timp ce europarlamentarul Cristian Bușoi beneficiază de o cotă de încredere de doar 6%, este vorba doar de o chestiune de timp până când situația ar putea lua o întorsătură cu totul neașteptată.

Liberalii ar putea fi tentați să creadă că cele 17 procente de încredere de care se bucură Ludovic Orban sunt suficiente pentru a salva partidul din prăbușirea în preferințele românilor.

Dar, pentru cine nu știe să citească un sondaj, cifrele pot fi înșelătoare și pot chiar proiecta concluzii pripite și total eronate.

Chiar dacă pare un paradox, faptul că Ludovic Orban se bucură  de o notă de notorietate de peste 85%, demonstrează că acesta a atins un nivel maxim de cunoaștere, în timp ce liberalul Cristian Bușoi are o cotă de 40%, fapt care îi oferă acestuia un spațiu de creștere a încrederii în rândul cetățenilor în viitorul apropiat, dacă va alege să se miște corespunzător.

Diferența dintre cei doi candidați pentru șefia Partidului Național Liberal este dată de faptul că Ludovic Orban este un politician cu o vastă experiență politică de aproape 25 de ani în spate, în timp ce europarlamentarul  Cristian Bușoi face parte din breasla politicienilor de val nou.

Însă, rămâne de văzut dacă următorii pași pe care îi va alege să-i facă europarlamentarul Cristian Bușoi în lupta pentru șefia PNL îi vor asigura și scaunul victorios din fruntea partidului, la Convenția Națională a PNL din data de 17 iunie.

 

 

 

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi