Skip to content
Politică

Congres PNL. Mihai Voicu face pe misteriosul: Cred că va exista şi al treilea candidat!

cotidianul.ro
" "

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu face pe misteriosul, estimând că va exista şi al treilea candidat la preşedinţia Partidului Naţional Liberal, în condiţiile în care Ludovic Orban și Cătălin Predoiu au ales să își anunțe „o candidatură de sus în jos”.

Declaraţia a fost făcută sâmbătă într-o conferinţă de presă din Târgu-Mureş, relatează Agerpres.

" "
" "

Nu după nume trebuie ales președintele partidului, ci după niște criterii care, în opinia mea, trebuie să le îndeplinească. În primul rând, acela de a fi un factor de echilibru în interiorul partidului, un pilon unificator. Aici există, între lansarea candidaturii celor doi colegi — oameni politici experimentați și extrem de onorabili — și principiile noastre, o contradicție mică. Adică partidul a hotărât să înceapă alegerile de jos în sus, de la baza partidului, să-și consulte toți membrii. Cei doi colegi au ales să-și anunțe o candidatură de sus în jos. Eu cred că acest proces de alegeri interne, de consultare a membrilor partidului, va duce, în opinia mea, la apariția unui alt candidat, ca rezultat al acestui proces de consultare și nu ca afirmare a unei voințe proprii de candidatură eventual ca aparținând strict uneia dintre grupări. (…) De aceea, eu cred că va mai exista și un al treilea candidat, ca rezultat al sprijinului unei echipe puternice și ca rezultat al consultărilor care vor porni de la baza partidului”, a afirmat Mihai Voicu.

Vicepreședintele PNL a precizat că nu se va uita neapărat la candidat, ci „la un metru în spatele lui”, pentru a vedea echipa pe care acesta se bazează.

La rândul lui, prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu a opinat că partidul nu este în etapa în care trebuie să caute „candidați providențiali”.

„De aceea cred că este nevoie de echipe puternice, de echipe omogene, de echipe sudate și acel candidat care va reuși să prezinte o astfel de echipă cu siguranță va lua mai multe voturi decât aceste candidaturi solitare, pe care le anunți ca să furi startul și care să deturneze puțin dezbaterea. (…) Problema este că, nefiind acești candidați providențiali în interiorul partidelor, mulți au fost tentați să se uite în afară și de aceea a apărut ideea domnului Cioloș de a veni în politică. Eu vă spun: nu există candidați providențiali nici în afara partidelor, domnul Cioloș nu este candidat providențial și partidele nu trebuie să-și caute acești candidați providențiali, trebuie să-și caute acei oameni capabili să construiască echipe puternice, echipe solide și echipe omogene care să vină cu politici publice adecvate”, a explicat Atanasiu.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *