PSnews

Congres PNL

Congres PNL. Orban dă din casă: s-a întâlnit între patru ochi cu Iohannis

cotidianul.ro

Fostul deputat PNL Ludovic Orban dă din casă: a declarat joi că s-a întâlnit între patru ochi cu președintele Klaus Iohannis, în legătură cu Congresul din această vară al Partidului Național Liberal, unde Orban urmează să își depună candidatura la șefia formațiunii politice.

„Am avut o discuţie cu preşedintele Iohannis înainte de a-mi depune candidatura. Nu pot să vă redau discuţii care s-au purtat între patru ochi”, a declarat Orban joi la Târgu-Jiu, întrebat dacă a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre candidatura la şefia PNL, conform EVZ.ro.

Orban asigura într-un interviu recent, după ce a discutat cu Iohannis şi şi-a anunţat candidatura la şefia partidului, că preşedintele nu va interveni în alegerile din partid.

„Iohannis e non-intervenţionist în viaţa partidului. Sigur, mulţi vor să se legitimize prin uşa deschisă pe care o au la Cotroceni. Multe decizii au fost luate arătându-se cu degetul spre Palatul Cotroceni”, spunea Orban la Adevărul.

Joi, Orban a mai afirmat că și-a propus să participe, în fiecare județ, la întâlniri ample cu organizațiile PNL, punctând că vrea să asculte părerile membrilor partidului cu privire la „ce consideră ei că trebuie schimbat în bine în activitatea PNL”, relatează Agerpres.

„Am capacitatea să particip la reconstrucția PNL după alegerile parlamentare care au avut loc la sfârșitul anului trecut, practic la renașterea PNL, pentru ca PNL să redevină forța politică de dreapta care să asigure dezvoltarea și modernizarea României și care să aibă capacitatea să câștige toate alegerile care vor urma, după Convenția Națională care va avea loc la sfârșitul lunii iunie. (…) Prima trecere în fiecare județ este o trecere care are rolul de a asculta ceea ce spun colegii mei de partid de la «firul ierbii», de a înțelege ce consideră ei că trebuie schimbat în bine în activitatea PNL, de a înțelege ce consideră ei că s-a greșit în deciziile partidului. (…) În consultările pe care le-am avut până acum, dar care vor continua în toate județele, am avut probleme legate de leadership, probleme de mesaj politic, de lipsă de credibilitate a multora dintre comunicatorii PNL, probleme foarte serioase legate de funcționarea internă a partidului, de nerespectare a statutului partidului. Cam acestea sunt, pe scurt, problemele pe care în mare parte și eu le consider problemele principale ale partidului”, a punctat liberalul.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi