PSnews

PSnews VIDEO

Congres PNL. Orban descâlcește ițele jocurilor de putere: Voi susţine anumiţi candidaţi EXCLUSIV

radu-tudor.ro

Candidatul pentru funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal Ludovic Orban a fost invitatul redacţiei Psnews la cea mai recentă ediţie a interviurilor, unde şi-a prezentat strategia pe care a adoptat-o pentru câştigarea alegerilor interne.

Jurnalistul Dan Bucura i-a pus în faţă politicianului două scenarii cu privire la Congresul PNL din 17 iunie:

1. Apariţia unui personaj nou care poate să reprezinte un contracandidat puternic.

2. Implicarea lui Vasile Blaga în alegerile interne şi dorinţa lui de a da partidul pe mâna vechiului PDL.

3. Implicarea DNA în jocurile de culise ale Partidului Naţional Liberal.

Pus faţă în faţă cu aceste scenarii, Orban a afirmat că nu crede în astfel de scenarii, ci mai degrabă crede în „discernământul membrilor partidului, care au practic partidul pe mână.”

Strategia liberalului

“Pentru mine lucrurile sunt simple, în momentul în care mi-am anunţat candidatura, mi-am început campania, luând fiecare filială judeţeană, obiectivul meu este să ajung în fiecare organizaţie de două ori. Prima oară este în scopul consultării bazei partidului, hai să fim cinstiţi vocea ţării, a organizaţiilor judeţene, locale, ale primarilor, nu s-a prea auzit în PNL de către cei care au fost în frunte.  Scopul este de a simţi pulsul, de a-i asculta pe oameni, de a auzi de la colegii mei de partid ce aşteaptă de la viitoarea conducere.
A doua trecere va fi pentru prezentarea documentului politic şi a unei părţi din echipa care va fi alături de mine.”

PNL şi PDL şi-au dat mâna în final pentru a finaliza procesul de fuzionare?

Pe ici pe colo mai există neînţelegri.  Competiţia nu mai există între un fost  membru PDL şi un fost fost PNL, deoarece s-a produs o osmoză echipele s-au întrepătruns.
Din câte văd se aleg oameni buni în adunările generale ale organizaţiilor locale, indiferent de unde provin ei.
Era necesar acest proces de alegere, noi dacă nu stăteam doi ani de zile cu o conducere numită la toate nivelele, fără că aceste conduceri să fie legitimate prin votul bazei partidului am fi obţinut rezultate mult mai bune la alegeri, iar acest proces de alegeri este cel care practic poate să desăvârşească procesul de fuziune.”

Se implică Klaus Iohannis în alegerile partidului?

“Preşedintele Iohannis nu se implică în acest proces de alegeri pentru că are încredere în membrii partidului şi în discernământul lor, nu va pune mâna pe capul nimănui şi deasemenea îi împărtăşesc în mare parte îngrijorările pe care le are referitor la evoluţia PNL . Deci cei care sperau la un soi de legitimare sau sperau să se agaţe de cea mai mică propoziţie, nu au reuşit să obţină nimic de la preşedinte.”

• Procedura efectivă a alegerilor

Liberalul a declarat că la Congres vor participa 5000 de delegaţi, iar procedura de alegere este în felul următor:

În fiecare judeţ delegaţii sunt aleşi de organismul de la nivel judeţean, care se numeşte Colegiul Director Judeţean, ce cuprinde preşedintele, Biroul Judeţean ales, preşedinţii organizaţiilor locale, primarii şi consilerii judeţeni.
Există o stare de spirit în partid care a fost şi înţeleasă de mulţi preşedinţi, în care oamenii spun că nu mai acceptă să li se spună cu cine să voteze,  vor să mergă la congres şi să decidă ce cred că este mai bine pentru PNL. Vă spun asta pentru că mulţi preşedinţi au declarat că nu vor influenţa în vreun fel modul de vot. După părerea mea va fi cel mai democratic Congres al PNL, care a fost vreodată.”

Legat de alegerea Biroului Executiv, Orban a declarat faptul că totul ţine de Comisia de Organizare a Congresului.

“Să vedem ce va decide Comisia de Organizare. Propunerea mea a fost ca a doua zi să se păstreze Consiliul Naţional în formatul iniţial. Voi susţine o participare mult mai largă şi la alegerea Biroului executiv, pentru că eu cred că trebuie să aibă o reprezentativitate cât mai mare şi o legitimitate cât mai solidă, deoarece ei vor face parte din echipa preşedintelui care va fi ales.
Voi suţine anumiţi candidaţi în anumite poziţii, dar nu o să am lăcomia de a ocupa toate funcţiile din Birou. Partidul are nevoie să meargă înainte cu toate motoarele şi cu toţi oamenii.”

• Care este secretul alegerilor interne?

Tratez competiţia cu maximă seriozitate, eu caut să intru în comunicare, în contact cu cât mai mulţi colegi de partid. În aceste întâlniri le răspund la orice fel de întrebare, curiozitate sau îndoială legată de persoana mea.
Discutăm efectiv care sunt soluţiile pentru depăşirea impasului şi pentru readucerea partidului pe locul pe care îl merită şi anume de campion al dreptei. Eu cred că acestă dezbatere este o dezbatere care a lipsit foarte mult partidului în ultimii doi ani de zile şi acest mod de elaborae al decizilor şi de consultare a bazei partidului este fundamentală pentru ca deciziile să fie corecte.
Pentru că dacă tu iei decizii fără să îţi consulţi primarii, viecprimarii care sunt cel mai aproape de comunităţile locale şi care simt cel mai bine pulsul care există în scoietate este foarte greu ca deciziile tale să fie corecte şi să răspundă aşteptărilor bazinelor electorale în care ai preponderenţă,” a declarat Ludovic Orban.

2 Comentarii

2 Comments

  1. marius

    4 mai 2017, 16:23 la 16:23

    daca nu castiga ludovic ,pnl merge jos,jos.

  2. marius

    9 mai 2017, 09:58 la 09:58

    votati pnl , deci votati orban

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi