PSnews

Congres PNL

Congres PNL: PDL intră în sistemul de cooperativă. Toți ochii pe Blaga EXCLUSIV SURSE

oltenasul.ro

Se apropie Congresul PNL, așa că redacția PSnews.ro vă prezintă cele mai proaspete informații care ne-au parvenit din interiorul partidului, care arată cum foștii PDL-iști ai lui Vasile Blaga nu și-au uitat năravurile băsiste și bagă cărbuni.

CITIȚI ȘI: Congres PNL. Predoiu s-a pierdut pe drum: NU mai candidează la șefia partidului

Am văzut cum, literalmente peste noapte (ținând cont de ora târzie a anunțului), scena politică liberală s-a reconfigurat, prin renunțarea lui Cătălin Predoiu la cursa pentru președinția PNL. Astfel, gestul lui Predoiu lasă lupta deschisă pe muchie, între Cristian Bușoi și Ludovic Orban.

Image result for testudo formation

(sursa: warlordgames.com)

Milităria din PDL

Iar acum vine partea interesantă: surse politice au declarat pentru PSnews.ro că foștii democrat-liberali au adoptat o strategie de tip „țestoasă” (cu scuturi deasupra și în față, ca în imaginea de mai sus) și, uniți, așteaptă să vadă care dintre Orban și Bușoi este dispus să ofere mai mult la masa negocierilor: atât în materie de funcții, cât și din punctul de vedere al majorității. Concret, portocaliii tatonează potențialul fiecăruia dintre cei doi candidați de a cristaliza o majoritate cât mai solidă, astfel încât aceiași PDL-iști să se ralieze în jurul lui, într-o formulă de tip „cooperativă”.

Și tocmai cooperativa este cheia informațiilor pe care le-am obținut și care arată că Vasile Blaga (care a rămas la butoanele aripii democrat-liberale, în ciuda ieșirii din lumina reflectoarelor) a dat ordinul pe unitate pentru toată lumea portocalie: acela de încolonare, de așteptare încordată cu arma la picior.

Iar PDL-iștii au moștenit ceva fundamental de la Traian Băsescu: votul imperativ. Astfel, democrat-liberalii sunt cunoscuți pentru faptul că, odată instruiți să voteze într-un sens sau altul, ei se încolonează și pun ștampila întocmai și la timp. Iar ei acum nu fac altceva decât să aștepte ca tătucul lor Vasile Blaga să pronunțe un nume: Cristian Bușoi sau Ludovic Orban.

Ironia sorții

Partea amuzantă face ca exact aceia care îi acuză pe vechii liberali de diverse „cooperative” în PNL să procedeze exact ca ei și să implementeze tocmai ceea ce hulesc. Oricum: dacă PDL-iștii au învățat o lecție după fuziune, aceea este cea a supraviețuirii: câtă vreme nu sunt în stare să prindă funcții grele în partid, se resemnează a juca rolul de balama între principalii candidați.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi