PSnews

Ultima Oră

Congres PNL. UPDATE Liberalii au ales noua echipă de conducere/Procesul de vot a început

stiridb.ro

UPDATE: 16:05

Deputatul de Bistriţa Robert Sighiartău a fost ales duminică, în cadrul Consiliului Naţional de Coordonare (CNC), secretar general al Partidului Naţional Liberal.

De asemenea, liberalii şi-au ales cei patru prim-vicepreşedinţi. Secretarul general a fost propus de preşedintele PNL, Ludovic Orban. Sighiartău a fost ales secretar general al PNL cu 1.615 voturi.

Ilie Bolojan (Bihor) a fost ales prim-vicepreşedinte pe strategii politice, cu 1.292 de voturi, iar Raluca Turcan (Sibiu) cu 1.161 de voturi a fost aleasă prim-vicepreşedinte pentru comunicare.

Iulian Dumitrescu (Prahova) a fost ales prim vicepreşedinte pentru mediul de afaceri şi societate civilă – cu 1.264 de voturi, iar Mircea Hava (Alba) prim-vicepreşedinte pe relaţii internaţionale – cu 1.329 de voturi, potrivit Dcnews.


UPDATE 12: 47

Procesul de vot pentru funcţiile de secretar general şi de prim-vicepreşedinte a început

UPDATE 12:40

Presedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, vicepreşedinte al PNL, candidat pentru funcţia de de prim-vicepreşedinte şi-a susţinut discursul faţa liberalilor de la Romexpo.

Liberalul a evidenţiat faptul că organizaţia din Cluj mereu a făcut faţă Partidului Social Democrat în alegeri.

Ar fi o greşeală să împărţim partidul între învinşi, deoarece am invalida tot ce am discutat ieri. Împărţirea PNL în două tabere afectează pe termen lung.

Raluca Turcan, candidat pentru funcţia de prim-vicepreşedinte: Trebuie să ridicăm ştacheta. candidez pentru că este o funcţie prin care pot să servesc partidul.

Liberala a afirmat că de multe ori a fost marginalizată chiar de colegii de partid: Cooperative din PNL m-au pus pă tuşă.

Fostul preşedinte interimar al PNL a lansat şi un îndemn în PNL, ca după alegerea echipei, partidul să reprezinte o opoziţie puternică pentru PSD: de mâine ne întâlnim în tranşee.

Lucrările Consiliului Naţional de Coordonare au fost deschise de preşedintele PNL, Ludovic Orban, în sală fiind prezenţi 1.220 de delegaţi. PNL își conturează conducerea, după victoria lui Ludovic Orban la Congres, iar liberalii se luptă pentru a câştiga un loc de cinste în Biroul Naţional. Cine sunt liberalii care speră să facă parte din echipa PNL de la nivel naţional?

Pentru funcția de secretar general al partidului candidează deputatul Robert Sighiartău, iar pentru cele patru funcţii de prim-vicepreşedinţi: Ilie Bolojan, Iulian Dumitrescu, Mircea Hava, Raluca Turcan, Viorel Cataramă, Alin Tişe, Nicolae Robu şi Mugur Cozmanciuc.

Robert Sighiartău, deputat de Bistriţa şi vicepreşedinte al Tineretului Naţional Liberal, are cele mai mari șanse să devină noul secretar general al partidului, el susținându-l pe Ludovic Orban la Congresul de sâmbătă. Funcţile de prim-vicepreşedinţi sunt disputate de Ilie Bolojan, Iulian Dumitrescu, Mircea Hava, Raluca Turcan, Viorel Cataramă, Alin Tişe, Nicolae Robu şi Mugur Cozmanciuc.

Ilie Bolojan şi Viorel Cataramă şi-au depus candidatura pentru funcţia de prim-vicepreşedinte pe strategii politice, Raluca Turcan şi Alin Tişe – pentru funcţia de prim-vicepreşedinte pentru comunicare, Iulian Dumitrescu şi Nicolae Robu – pentru prim-vicepreşedinte pentru mediul de afaceri şi societate civilă. Mircea Hava şi Mugur Cozmanciuc candidează pentru funcţia de prim-vicepreşedinte pentru relaţii internaţionale.

Pentru funcţia de membru în conducerea PNL şi-au depus candidatura 41 de liberali iar pentru cea de trezorier – Antonel Tănase. Printre cei care candidează pentru funcţia de membru al Biroului Executiv se numără Mircea Toader, Costel Şoptică, Cristian Buican, Florin Alexe, Ionel Palăr, Nelu Tătaru, Robert Sighiartău, Iulian Huţucă, Costel Alexe, Gheorghe Tinel, Viorel Badea, Dumitru Oprea, Marcel Vela, Radu Carp, Nicolae Robu, Mihai Tararache, Alin Tişe, Mugur Cozmanciuc.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi