UPDATE Congresul PPE la Bucureşti. Vor veni 13 șefi de stat și de guvern. Ce înseamnă pentru PNL și pentru România

Sursa foto: PNL

UPDATE, ORA 14.31

Congresul PPE organizat de PNL în perioada 6-7 martie va face din București capitala politică a Europei.

La eveniment vor participa președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, președinta Parlamentului European Roberta Metsola, dar şi 13 șefi de state și de guverne din Uniunea Europeană.

Importanța evenimentului este dată nu doar de anvergura lui, dar și de agenda care va fi pusă în dezbatere (politici europene, dar și sprijinul pentru Ucraina).

De ce e important evenimentul de săptămâna viitoare:

– Se va   alege candidatul pentru președinția Comisiei Europene. De asemenea, se va adopta manifestul PPE.

– Un punct aparte pe agenda Congresului este sprijinul, militar și financiar, acordat Ucrainei. PPE intenționează să solicite Comisiei Europene și NATO un plan dedicat pentru victoria Ucrainei în războiul cu Rusia.

–  Faptul că PPE organizează Congresul său la București este considerat un succes al PNL, pentru că arată o recunoaștere a influenței PNL la nivelul grupului PPE din Parlamentul European.

UPDATE, ORA 12.48

Eurodeputatul PNL Daniel Buda a transmis că prezența liderilor Europei în România pe 6 și 7 martie are importanță foarte mare pentru România. 

„Acest eveniment este foarte important nu doar pentru Partidul National Liberal din România, este important pentru România. Vor fi peste 13 șefi de stat şi de guvern prezenți în România, vor fi, de asemenea, președinta Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen, președinta Parlamentului European, sute de europarlamentari şi undeva în jur de 2000 de oameni care vor veni din afara României pentru a participa la un eveniment deosebit”, a spus Buda.

Liberalul a precizat că la congres se va anunța candidatura pentru președinția Comisiei Europene din partea doamnei Ursula von der Leyen.

Evenimentul reprezintă pentru liberali o lovitură de imagine și un început foarte bun de campanie pentru europarlamentare.

Daniel Buda a vorbit, de asemenea, despre pericolul generat la alegerile europarlamentare de AUR şi partidul Dianei Şoşoacă.

„Ca să fie foarte clar, parcursul european al României poate să fie perturbat, poate să fie frânat, poate să fie deraiat de ceea ce înseamnă creșterea acestor curente extremiste. Nu sunt doar la nivelul României, ci sunt la nivelul Uniunii Europene, Germania, Austria, Franța şi așa mai departe”.

Amintim că alegerile europarlamentare au loc pe 9 iunie. PPE este cel mai mare grup politic din Parlamentul European.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Prim-vicepreşedintele PNL, europarlamentarul Rareş Bogdan, a declarat că la Congresul PPE care va avea loc la Bucureşti vor fi prezenţi 13 şefi de stat şi de guvern şi că primul care a confirmat a fost chiar cancelarul Austriei, Karl Nehammer.

„La București, începând cu marți seara, vor ajunge 13 șefi de stat și de guvern din familia PPE. Noi suntem cea mai mare familie politică europeană. Includem 56 de partide și avem 185 de europarlamentari din 705”, a spus Rareş Bogdan.

Europarlamentarul a precizat că vor veni și premierul Poloniei, premierul Greciei, premierul Croației, dar și cancelarul Austriei și o serie de șefi de stat și de guvern sau vicepremieri.

„Domnul Nehammer a fost primul care a confirmat pe lista invitaților”, a precizat acesta.

La eveniment vor fi prezenți peste 2000 de delegați, europarlamentari și lideri importanți, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a Parlamentului, Roberta Metsola, președintele grupului Manfred Weber.

Rareș Bogdan a afirmat că vor avea loc întâlniri cu mai mulți oficiali români, însă a adăugat că nu poate dezvălui mai multe la acest moment.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: