Congresul PSD – Cine sunt favoriţii pentru a intra în echipa lui Ciolacu

Sursa foto: facebook

La Congresul PSD din 24 august, unde realegerea președintelui Marcel Ciolacu este considerată o simplă formalitate, miza reală constă în competiția pentru cele 16 posturi de vicepreședinte și cele două de prim-vicepreședinte. Pentru prima oară în istoria partidului, votul delegaților se va desfășura electronic, prin intermediul telefoanelor mobile, folosind un cod QR.

Marcel Ciolacu este singurul candidat pentru funcția de președinte, iar Paul Stănescu își va păstra, cel mai probabil, poziția de secretar general. În schimb, șefia Consiliului Național al PSD, ocupată în prezent de Vasile Dîncu, ar putea trece în mâinile lui Mihai Tudose, care și-a depus candidatura pentru acest post. Dacă Dîncu va pierde această funcție, este posibil să fie recompensat cu o poziție de vicepreședinte responsabil de Afaceri Europene.

O altă schimbare importantă ar putea fi înlocuirea lui Titus Corlățean din funcția de vicepreședinte pentru regiunea Sud, poziție care ar putea fi preluată, potrivit Stiripesurse, de Corneliu Ștefan, liderul CJ Dâmbovița. Chiar dacă va pierde funcția de vicepreședinte, Corlățean ar putea rămâne implicat în activitățile partidului, ocupând un rol responsabil de relațiile cu Republica Moldova, deși fără drept de vot în Biroul Permanent Național.

Pentru cele două posturi de prim-vicepreședinte, Sorin Grindeanu pare sigur de un loc, în timp ce Gabriela Firea și Daniel Băluță se luptă pentru cel de-al doilea. Cel care va pierde această competiție ar putea primi funcția de vicepreședinte pentru regiunea București-Ilfov.

În ceea ce privește cele 16 funcții de vicepreședinte, surse din partid sugerează că printre cei care ar putea fi propuși de Marcel Ciolacu se numără Radu Moldovan pentru regiunea Nord-Vest, Claudiu Manda pentru regiunea Sud-Vest, Gabriel Zetea pentru Administrație Publică și Lia Olguța Vasilescu pentru domeniul Muncii. De asemenea, liderul PSD Gorj, Mihai Weber, aspiră la un post de vicepreședinte, iar Alexandru Rafila vizează o poziție similară în domeniul Sănătății.

O figură nouă în conducerea partidului ar putea fi Gheorghe Șoldan, liderul CJ Suceava, în vârstă de 33 de ani. Acesta este considerat o „tânără speranță” a PSD, după ce a reușit să învingă un rival puternic, Gheorghe Flutur, în alegerile locale. Dacă va fi cooptat în echipa de conducere, Șoldan ar putea primi responsabilități în domeniul economiei sau dezvoltării regionale.

Citeste mai mult aici

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: