Skip to content
Video

Congresul PSD. Titus Corlățean: Partidul ăsta trebuie să arate mai multă viață! EXCLUSIV

timisoaraonline.ro

Cu ocazia prezenței fostului ministru de Externe Titus Corlățean la interviurile PSnews.ro, în această nouă ediție vă prezentăm opinia senatorului privind Congresul Extraordinar al Partidului Social Democrat ce va fi organizat pe data de 10 martie la Sala Palatului.

Astfel, Corlățean a ținut să sublinieze rolul important pe care l-a ocupat și încă îl ocupă partidul din care face parte, amintind de eforturile social-democraților de a integra România atât în Uniunea Europeană, cât și în NATO, în antiteză cu ”unii” care ”au tăiat salarii, pensii, au dărâmat instituții și legi”.

”Am așteptări de simplu membru. Vă spun cum văd eu lucrurile: PSD-ul a fost și este principalul partid politic din România și are un merit extrem de important în evoluția democratică a României. Sunt foarte mulți sau unii care nu iubesc PSD-ul, unii care atacă, critică – e dreptul lor, suntem în democrație, dar Partidul ăsta a fost cel care a construit în România. În timp ce unii au tăiat salarii, pensii, au dărâmat instituții și legi, partidul ăsta a construit, a fost cel care a făcut și finalizat negocierile de aderare la Uniunea Europeană și NATO și care a generat creștere economică și mai multă echitate socială. Partidul ăsta are un rol important în România”, a afirmat Titus Corlățean.

În ceea ce privește punctul său de vedere vis-a-vis de agenda discuțiilor de pe 10 martie, deputatul a afirmat că este necesară o mai bună comunicare internă: Este doar la un an și două luni de la preluarea guvernării, după un succes istoric la ultimele alegeri parlamentare, și trebuie să fim foarte atenți pentru ca tot ce s-a întâmplat, toată zbatere, tot zbuciumul, tensiunea din stradă, să nu macine – mai repede decât este firesc în actul guvernării – capitalul de încredere din partea unei părți importante din societatea românească în principalul partid de guvernare. Noi avem de făcut niște lucruri care înseamnă de organizat un Congres în care să discutăm anumite aspecte. Sunt chestiuni legate de Statut, de completarea echipei de conducere – am văzut în spațiul public și din unele discuții că se pune problema alegerii unor noi vicepreședinți. Trebuie însă să avem mesajul politic pe care PSD-ul, ca principal partid de guvernare să-l dea: să fie unul al seriozității, al coerenței în actul de guvernare, al susținerii unui act de guvernare competent. Oameni competenți – am avut de suferit în 2017, a susținut fostul membru al Executivului.

Totodată, Titus Corlățean a susținut că actuala formulă a Executivului Vioricăi Dăncilă este mai bună, în discordanță cu precedentele, ale lui Sorin Grindeanu și Mihai Tudose.

”Actuala formulă de guvernare mi se pare mai bună. Dau un simplu exemplu, nu vreau să generez comentarii în rândul colegilor: faptul că Eugen Teodorovici s-a întors ca ministru al Finanțelor e un bun câștigat pentru profesionalismul și credibilitatea guvernării”, a afirmat senatorul.

În încheiere, fostul ministru de Externe a întărit idea conform căreia PSD-ul trebuie să discute, în a doua sâmbătă din martie, despre importanța revitalizării partidului pe plan intern. În plus, Corlățean a adăugat că episodul guvernării tehnocrate ”s-a epuizat”, Executivul trebuind să fie format din oameni implicați în politică.

”Sunt câteva lucruri pe care trebuie să le discutăm la Congres, să relansăm viața internă de partid. Forurile de conducere, care să se întâlnească constant, faimoasele departamente ale partidului care nu s-au mai întâlnit de foartă multă vreme – erau, și trebuie să fie din nou, baza de resurse umane întotdeauna foarte generoasă a partidului. Noi de acolo ne-am selectat: din județe, oameni de foarte bună calitate profesională, dar și activi politic. Asta cu tehnocrații am văzut-o, am mâncat-o, s-a epuizat. Să nu credem că o guvernare nepolitică este cea care poate aduce fericirea. Guvernarea este întotdeauna politică: expertiză și oameni politici. Partidul ăsta trebuie să arate mai multă viață și mai multă dezbatere și, spun eu, viața internă de partid să fie relansată. În ultimul timp, ne-am concentrat foarte mult pe Guvern și mai puțin pe partid. Trebuie să ținem legătura cu oamenii, să fim foarte prezenți în teritoriu să vorbim cu oamenii, să vedem și să preluăm de la ei. Am încredere în modul în care PSD-ul se va mișca în următorii ani, a concluzionat Titus Corlățean, pentru PSnews.ro.

Puteți urmări secvența de la minutul 26:40 și până la final

1 comentariu la “Congresul PSD. Titus Corlățean: Partidul ăsta trebuie să arate mai multă viață! EXCLUSIV

  1. TITUS ARE DREPTATE.TREBUIE LUATA IN VEDERE ACEASTA OPINIE IN VIITOAREA STRSTEGIE A PSD.SI SA NU UITAM:TREBUIE SA FIM TOTI (ABSOLUT TOTI ) IMPREUNA SUB STEAGUL PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *