Skip to content
Politică

„Consecințele pot fi extrem de grave!” Rareș Bogdan, întrebare-cheie după explozia uriașă din Beirut

Inquam Photos / George Calin

Miercuri, într-o postare pe pagina personală de Facebook, europarlamentarul PNL Rareș Bogdan reacționează după explozia masivă care a zguduit orașul Beirut, capitala Libanului. Liberalul atrage atenția că în cazul în care a fost atentat, situația în Orientul Mijlociu „va deveni explozivă la propriu, în plin proces de pace inițiat de Donald Trump”.

„Consecințele pot fi extrem de grave, nu doar pentru regiunea măcinată de conflicte mai mult sau mai puțin “înghețate”, spune acesta.

„Accident sau atentat? Aceasta este marea întrebare. Oficiali libanezi vorbesc despre un accident grav, despre un depozit in care de 6 ani era depozitat nitrat de amoniu fără normele de securitate necesare, depozit aflat și langa o fabrica/depozit de artificii. (Un Mihailesti la scara mult mai mare….) Președintele Trump sugerează ca se investighează inclusiv varianta unui atentat teribil. Pana atunci rămân zeci de morți (73 pana la aceasta ora) și mii de răniți (peste 3.700), plus pagube financiare majore, o buna parte din Portul Beirut fiind complet distrus. In cazul in care a fost atentat, situatia in Orientul Mijlociu va deveni exploziva la propriu, asta in plin proces de pace inițiat de Donald Trump. Consecințele pot fi extrem de grave, nu doar pentru regiunea măcinată de conflicte mai mult sau mai puțin “înghețate”.
Voi ce credeți?”, a scris Rareș Bogdan.

Amintim că o explozie masivă a zguduit orașul Beirut, capitala Libanului, marți, în contextul în care se așteaptă verdictul în cazul uciderii fostului prim-ministru Rafik Hariri în 2005. Cel puțin 100 de oameni au murit și 4.000 au fost răniți, iar Libanul a decretat trei zile de doliu național începând de miercuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *