Skip to content
Politică

Conservatorii îl vor înapoi pe Crin Antonescu

Liderul Partidului Conservator, Daniel Constantin, atrage atenția asupra faptului că președintele PNL Klaus Iohannis este „un risc la adresa democrației din România”, afirmând că fostul președinte al Senatului, Crin Antonescu, ar fi fost un contracandidat puternic.

Prin intermediul unui comunicat de presă remis redacției PSnews.ro, Daniel Constantin afirmă că prezidențiabilul ACL Klaus Iohannis este modelul absolut al „non-candidatului” la Președinție.

„Klaus Johannis este, probabil fără să înţeleagă, un risc la adresa democraţiei din România. Prezenţa sa, care străluceşte prin absenţă, la cel mai înalt nivel nivel al competiţiei electorale – Preşedinţia – pune în discuţie însăşi capacitatea sistemului democratic românesc de a “produce” candidaţi adevăraţi, veritabili, competitivi.

Lipsit de consistenţă, personalitate şi identitate politică, domnul Johannis este perfect prin imperfecţiune. Este modelul absolut al “non-candidatului” la preşedinţie. Deşi, pe datele electorale obiective, ar fi trebuit să fie principalul contracandidat al lui Victor Ponta, în realitate, domnul Johannis este cel mult o umbră. Un produs. Ambalat cu migală şi, uneori, cu talent, domnia sa rămâne, inclusiv în campania electorală, un actor inert şi inutil, incapabil să genereze o dezbatere autentică sau să propună un proiect relevant la nivel naţional”, se arată în comunicatul semnat de Constantin.

Totodată, liderul conservator îl atacă dur pe Iohannis, afirmând că nu are un proiect național pentru că nu și-a găsit încă propria identitate. Daniel Constantin își exprimă ferm opinia potrivit căreia fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, ar fi fost un adversar redutabil, „nu doar încă unul din mulţimea de iepuri aruncaţi în lupta de Traian Băsescu”.

„Care-i proiectul Johannis pentru România? Nu există! Analizat uman, este de înţeles. Cum să propună un proiect naţional cât timp încă nu şi-a găsit propria identitate, încă nu ştie dacă e profesor, inspector şcolar, dezvoltator imobiliar, primar sau lider naţional?! Rătăcit printre mize personale, Klaus Johannis nu este pregătit să asume un interes general. Însă, pe asemenea date, orice om responsabil ar fi trebuit să refuze candidatura.

Din păcate pentru democraţia din România, domnul Johannis, obişnuit să vâneze candidaturi şi să sară dintr-o barcă într-alta (v. momentele 2009 şi 2012), nu a rezistat ispitei unei celebrităţi episodice. Ştie bine că nu poate câştiga alegerile. Logic, înţelegându-şi limitele, ar fi trebuit să refuze candidatura. Cu toate polemicile dintre noi, declar fără rezerve că domnul Crin Antonescu ar fi fost un adversar redutabil. Un concurent adevărat, nu doar încă unul din mulţimea de iepuri aruncaţi în lupta de Traian Băsescu. (Celor care încă mai cred că actualul primar al Sibiului nu este doar una din marionetele actualului preşedinte, le recomand să urmărească pe cine va sprijini Elena Udrea, adică Traian Băsescu, în turul doi!)”, mai afirmă Daniel Constantin.

4 comentarii la “Conservatorii îl vor înapoi pe Crin Antonescu

 1. Ce pervers esti tu Daniel. Asa tanar si asa pervers !
  Cand era Antonescu candidat te adresai porceste la persoana lui Crin.
  Dar de ce esti asa ingrijorat de soarta lui Iohannis ?
  Nu cumva va este teama ca o sa castige ?
  Cate mii de hectare de teren ai dat in arenda lui Felix cu redevente foarte mici ?
  Esti o sluga , a lui Felix si a lui Ponta si niciodata nu o sa fii altceva decat SLUGA.

 2. Va este frica RAU de K.J. Bag seama.
  Cum poti sa plangi pe Antonescu???
  NU te bucuri ca vv Ponta are contra candidat slab?
  ESTI ,cum a scris cineva ” o sluga si nimic mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *