Skip to content
Internațional

Conservatorii lui Boris Johnson câştigă alegerile în Marea Britanie. Boris Johnson: Trăim în cea mai mare democraţie din lume

news.ro

Conservatorii obţin 368 de locuri în Parlament, o majoritate confortabilă, în urma alegerilor legislative din Marea Britanie, conform exit-poll-urilor, ceea ce îi oferă lui Boris Johnson condiţii pentru a-şi îndeplini promisiunea de a scoate Regatul Unit din UE până la 31 ianuarie 2020. Laburiştii vor avea în urma scrutinului 191 de mandate. Premieurl Boris Johnson a mulţumit tuturor celor au votat, care au fost voluntari în campanie, care au candidat, concluzia sa fiind: ”Trăim în cea mai mare democraţie din lume”. Liderul laburist Jeremy Corbyn afirmă că la următoarele alegeri nu se va mai afla la conducerea partidului, ca urmare a rezultatului foare dezamăgitor obţinut în alegerile parlamentare, scrie news.ro.

Jeremy Corbyn afirmă că la următoarele alegeri nu se va mai afla la conducerea Partidului Laburist.

Separatiştii din cadrul Partidului Naţional Scoţian vor avea 55 de mandate, iar Liberal Democraţii 13.

Verzii au obţinut un mandat, iar Partidul Brexit, al lui Nigel Farage nu a obţinut niciunul.

Numărarea voturilor începe imediat după ora 22:00, când s-au închis urnele, iar majoritatea rezultatelor vor fi anunţate în primele ore ale dimineţii de vineri.

Conform BBC, este cea mai mare victorie a Conservatorilor din 1987 şi cel mai slab rezultat al Laburiştilor din 1935, aceştia urmând să piardă 71 de locuri în Parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *