Conservatorii, pe cont propriu la alegerile din toamnă. Cristian Terheș: ”Alianța cu partidul AUR nu mai există”

Cristian Terhes
Cristian Terhes/Sursa: Facebook

Formațiunea politică condusă de Cristian Terheș, Partidul Național Conservator Român (PNCR), a făcut parte din Alianța AUR, alături de partidul lui George Simion și Partidul Republican, constituită pentru alegerile din 9 iunie.

Conservatorii, pe cont propriu la alegerile din toamnă

Liderul PNCR a anunțat că formațiunea sa va candida separat de partidul AUR la alegerile parlamentare din decembrie. PNCR a făcut publică recent fuziunea cu alte două formațiuni conservatoare, Alternativa Dreaptă (AD) și Alianța Renașterea Națională (ARN), potrivit Fanatik.

„Din calculele și analizele sociologice pe care le-am făcut ne adresăm unui bazin distinct de bazinul partidului AUR.

Avem în România mult electorat conservator, care, în momentul de față, tinde să voteze la președinție cu doamna Elena Lasconi. Este un electorat care, probabil, din lipsă de alte opțiuni, se îndreaptă în această direcție.

Cred că e important pentru acest electorat să știe să afle că există o soluție conservatoare pentru ei, deoarece poziția doamnei Lasconi și, implicit, poziția USR în decursul timpului, a fost o poziție contrară valorilor persoanelor conservatoare”, a declarat Cristian Terheș într-o conferință de presă.

Liderul PNCR a precizat că unul dintre motivele pentru care formațiunea a decis s meargă cu candidați separați la parlamentare este ca „acest electorat conservator disipat în alte părți decât AUR să vină acasă”.

„De aceea este mai util să mergem pe liste separate la alegerile parlamentare, motiv pentru care am demarat acest proces de fuziune, de unire cu toate aceste partide conservatoare.

Evident că discuțiile rămân deschise. Mai este încă ceva timp până când se pot face alianțe.

În momentul în care acest electorat care votează acum cu doamna Lasconi va realiza că există și o alternativă conservatoare, sunt convins că va veni alături de noi”.

Cristian Terheș: ”Alianța cu partidul AUR nu mai există”

Cristian Terheș a subliniat faptul că, potrivit legii, la trei zile după publicarea rezultatului alegerilor europarlamentare în Monitorul Oficial, alianța cu partidul condus de George Simion s-a dizolvat de drept.

„În momentul de față suntem în situația în care, juridic vorbind, alianța cu partidul AUR nu mai există”, a mai declarat europarlamentarul.

Liderul PNCR a anunțat și că partidul va avea un candidat propriu la alegerile prezidențiale din această toamnă. Surse politice, citate de Independentnews.ro, susțin că acest candidat va fi Cristian Terheș.

„În momentul de față am demarat o serie de analize, vom lua o decizie în forul statutar al partidului și, până la finalul săptămânii viitoare, vom avea o decizie concretă și vom face un anunț pe măsură”, a explicat președintele PNCR.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: