Skip to content
Politică

Consilier de-al lui Ponta se poziționează de partea lui Tăriceanu, însă numai cu privire la șefa ICCJ

Marți, președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu alături de senatorii Daniel Barbu, Petru Ehegartner, Ioan Ghişe şi Nicolae Nasta, i-au trimis marți președintelui Klaus Iohannis o scrisoare despre situația Marianei Rarinca, femeia care a stat nu mai puțin de 6 luni în închisoare , după ce a fost acuzată de șantaj la adresa șefei ICCJ, Livia Stanciu.

Prin intermediul acestei scrisori, Tăriceanu îi cere șefului statului să folosească toate instrumentele pe care le are la îndemână pentru a le demite pe șefa ICCJ, Livia Stanciu și procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

În acest context, consilierul onorific al premierului Victor Ponta, Gyorgy Frunda a precizat la RFI că solicitarea privind demiterea lui Kovesi nu e justificată, dar Stanciu are o răspundere juridică.

Astfel, întrebat dacă i se pare justificată solicitarea, Gyorgy Frunda a răspuns că față de Laura Codruța Kovesi nu i se pare justificată, însă este de părere că șefa ICCJ Livia Stanciu, care „a făcut denunţul penal pe baza căruia persoana respectivă a fost arestată, ea are o răspundere juridică fără doar şi poate”.

„Faţă de doamna Kovesi nu, dar cred că doamna Livia Stanciu, preşedinta Înaltei Curţi, care a făcut denunţul penal pe baza căruia persoana respectivă a fost arestată, ea are o răspundere juridică fără doar şi poate. Şi din banii dvs. şi din banii mei, acest stat România va plăti despăgubiri femeii respective, pentru perioada petrecută nedrept în puşcărie şi cred că acest exemplu arată că justiţia din România aduce şi decizii proaste, şchioapătă uneori, de ce să nu spunem acest lucru?

Dacă vrem să trăim într-un stat de drept, cel care trebuie apărat prima dată este cetăţeanul şi principiul nevinovăţiei acestuia”, consideră consilierul onorific al premierului, Gyorgy Frunda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *