Skip to content
Politică

Consilier de la Finanțe Publice Dâmbovița, condamnat definitiv pentru mită

evz

Un consilier din Administraţia Finanţelor Publice Dâmboviţa a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare pentru luare de mită şi confiscarea sumelor de bani pe care le-a obţinut. În mai puţin de o lună, bărbatul a luat bani de la 30 de persoane în scopul urgentării eliberării unor decizii privind timbrul de mediu pentru autovehicule.

Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) a anunţat, miercuri, într-un comunicat de presă, că Dragoş Cristian Coman, consilier din Administraţia Finanţelor Publice Dâmboviţa, a fost condamnat definitiv la trei ani de încisoare cu suspendare pentru luare de mită.

În perioada iulie–august 2016, acesta a primit sume de bani şi alte foloase necuvenite de la mai multe persoane în scopul urgentării eliberării unor decizii privind stabilirea sumei reprezentând timbrul de mediu pentru autovehicule, necesare înmatriculării acestora.

”Din probatoriul administrat a rezultat faptul că, în cursul a 21 de zile lucrătoare, funcţionarul public a primit de la aproximativ 30 de persoane, sume de bani de până la 200 de lei, precum şi diferite bunuri, în scopul arătat mai sus”, a transmis DGA, citată de News.ro

Cu ocazia percheziţiilor făcute la locul de muncă şi la domiciliul funcţionarului public au fost identificate sume de bani şi băuturi alcoolice, în cauză fiind audiate 18 persoane în calitate de suspect pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *