Skip to content
Economie

Consilier de securitate american: Sancțiunile economice împotriva Rusiei s-ar putea extinde

twitter

Consilierul adjunct pentru Securitate Naţională al SUA, Daleep Singh, a declarat că SUA ar putea extinde în continuare sancţiunile economice împotriva Rusiei, relatează BBC.

Într-un interviu pentru 60 Minutes de la CBS, Singh a spus că Rusia „se confruntă deja cu un abis economic” şi este „pe calea rapidă către stilul de trai sovietic din anii 1980”.

În ciuda problemelor economice cauzate de sancţiuni deja adoptate, Singh a spus că acestea ar putea fi în continuare extinse şi aplicate altor ţinte, inclusiv mai multor bănci şi „sectoare de care nu le-am atins”.

„Este vorba în principal despre petrol şi gaze, dar există şi alte sectoare”, a spus el. „Nu vreau să le precizez, dar cred că Putin ar şti care sunt acestea”, a adăugat el.

Singh a remarcat că previziunile sugerează că economia Rusiei va avea jumătate din dimensiunea dinainte de invazia Ucrainei.

„Nu ne mândrim cu suferinţa poporului rus. Acesta este războiul lui Putin. Acestea sunt sancţiunile lui Putin. Şi acestea sunt greutăţile lui Putin pe care le pune asupra poporului rus”, a precizat Singh, informează news.ro.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *